Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 16 september 2019

Hoe lang kan een Labrador alleen zijn?

Hoe lang kan Labrador alleen zijn

Voordat je besluit een hond te nemen wanneer je weinig thuis bent, is het belangrijk om te weten hoe lang je een hond alleen thuis kan laten.

Labradors behoren tot de groep honden die het leuk vinden om veel tijd met mensen door te brengen.

Volwassen Labradors kunnen in principe zonder problemen tot 8 uur per dag alleen blijven. Je Labrador moet daarvoor echter wel goed getraind zijn én voordat je zo lang weggaat moet hij zijn energie kwijt kunnen.

Het wordt daarnaast eigenlijk niet aanbevolen om je Lab voor zulke lange periodes achter elkaar alleen te laten.

Eenzaamheid en verveling kunnen een zeer negatieve impact hebben op elke hond en kunnen mogelijk leiden tot gezondheids- en gedragsproblemen die vaak moeilijk te verhelpen zijn.

In sommige gevallen kunnen honden verlatingsangst of ander ongewenst gedrag ontwikkelen, zoals krabben aan deuren, sloopgedrag en blaffen.

Afleiding zoals speelgoed of toegang tot de achtertuin kan je hond helpen de tijd te doden, maar zullen nooit menselijke aandacht vervangen.

Goed getrainde Labradors kunnen een behoorlijke tijd thuis blijven zonder grote problemen, maar het is altijd beter om tijd door te brengen met je hond zodat hij geen vervelend gedrag ontwikkelt.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je je Labrador moe als je geen tijd of ruimte hebt?

Wat te doen als je Labrador alles kapot kauwt

Wat te doen als je Labrador pup je steeds bijt?


Hoe lang kan een Labrador puppy alleen blijven?

Labrador puppy’s verschillen, net als pups van elk ander ras, in temperament en karakter. De ene kan speelser zijn, terwijl de andere misschien wat verlegener en gereserveerder is.

Sommige puppy’s kunnen gemakkelijk worden afgeleid met speelgoed of een voedselpuzzel, terwijl andere hun eigenaar onmiddellijk zoeken nadat hij of zij de kamer heeft verlaten.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe lang je je puppy alleen thuis kunt laten. Aangezien jonge pups hun blaas nog niet zo goed onder controle hebben zal je de pup sowieso zeer regelmatig uit moeten laten.

Je moet rekening houden met alle behoeften die de puppy heeft. De pup moet gevoerd worden, uitgelaten en een puppy heeft veel aandacht nodig. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je eraan denkt de puppy alleen te laten.

Vuistregel voor tijd alleen laten puppy

Er is echter een handige vuistregel die je kan gebruiken om te berekenen hoe lang je puppy alleen gelaten kan worden.

Neem daarvoor simpelweg de leeftijd van de puppy in maanden en voeg 1 toe om erachter te komen hoe lang je puppy thuis kan blijven zonder uitgelaten te worden.

Als je puppy bijvoorbeeld drie maanden oud is, zou je puppy maximaal 4 uur alleen moeten kunnen blijven. Na 7 maanden bereik je 8 uur, maar langer dan 8 uur moet je een hond natuurlijk niet alleen willen laten.

Labrador leeftijdAanbevolen tijd alleenMaximale tijd alleen
Labrador 3 maanden oud3 uur4 uur
Labrador 4 maanden oud4 uur5 uur
Labrador 5 maanden oud5 uur6 uur
Labrador 6 maanden oud6 uur7 uur
Labrador 7 – 12 maanden oud6-7 uur8 uur

Regel een veilige omgeving en vraag hulp

Het is belangrijk om te onthouden dat elke puppy anders is en dat je hem zo veel mogelijk in de gaten moet houden.

Wanneer je dat door omstandigheden echt niet zelf kan doen, vraag dan een vriend of een vertrouwde buurman om je te helpen af ​​en toe de puppy te controleren.

In het begin is dit misschien wat vervelend en tijdrovend, maar houd er rekening mee dat dit slechts een tijdelijke periode is. Wanneer de puppy ouder is, kan je hem met steeds minder toezicht thuis laten.

Je kunt je puppy helpen om een ​​aangenamere tijd te hebben terwijl je weg bent door een ​​veilige maar comfortabele ruimte voor hem te maken.

Een afgesloten en schaduwrijke ruimte met voldoende water en wat verborgen snacks zal voldoen. Je kunt een hondenmand of een bench in de ruimte plaatsen zodat je pup een fijne plek heeft om te rusten.

Om je puppy een vertrouwd gevoel te geven kan je ook een ongewassen kledingstuk in de mand leggen. Zo heeft je puppy jouw geur bij zich wanneer je even weg bent.

Wees voorzichtig met speelgoed en geef je puppy alleen speelgoed waarvan je zeker weet dat het niet stuk kan. Je zal niet de eerste zijn die op zaterdagavond met zijn pup bij de dierenarts zit omdat hij een speeltje in zijn geheel heeft opgegeten.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe verzorg je de vacht van een Labrador?

De beste manieren om Labrador haren te verwijderen

Welk voer is het beste voor een Labrador Retriever?


Moet ik vrij nemen wanneer ik een pup in huis haal?

Het is meestal een goed idee om een paar weken vrij te nemen zodra je je puppy mee naar huis kan nemen. Labrador pups vergen veel aandacht en tijd, wellicht iets teveel naast een drukke baan.

Zorg er dus voor dat het hele gezin mee kan helpen, of dat je zelf genoeg tijd hebt om tijd door te brengen met je pup. Vergeet niet dat dit ook een hele leuke tijd is waarvan je eigenlijk niets moet willen missen!

Veel mensen onderschatten de hoeveelheid tijd die het opvoeden van een puppy in beslag neemt. Wanneer je te weinig tijd hebt en er niemand is om je te helpen, is het beter om een volwassen Labrador te overwegen.

Ook een volwassen Labrador heeft natuurlijk aandacht nodig en ook hiervoor zal je tijd moeten maken. Een volwassen hond is echter meestal al zindelijk, getraind en rustiger dan een puppy.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe vaak moet je je Labrador Retriever wassen?

Wat kan je doen als je Labrador pup ‘s nachts jankt en piept?

Labrador puppy alleen thuis laten – Een snelle gids


Hoe weet je wat je Labrador doet wanneer je niet thuis bent?

Dit is iets wat veel hondeneigenaren zich afvragen. Wat doet je hond eigenlijk allemaal wanneer je er niet bent?

Zonder de hulp van de technologie die we tegenwoordig hebben is dit een vraag die moeilijk te beantwoorden was. Er zijn nu echter veel hulpmiddelen die je kunnen helpen precies te achterhalen wat je hond doet als je er niet bent.

Het neerzetten of ophangen van een hondencamera, webcam of gewone beveiligingscamera is een geweldige manier om je hond te bespioneren terwijl u op het werk bent.

Er zijn veel opties op de markt waaruit je de camera kunt kiezen die het beste bij je past.

Sommige zijn niets meer dan een simpele camera die je helpt de ​​hond in de gaten te houden, terwijl anderen extra opties hebben. Zo kan je met je hond praten, ermee spelen, of hem zelfs voer of lekkers geven met één klik op een knop.

Voor mensen die het spannend vinden om hun hond voor het eerst langer alleen thuis te laten, of gewoon hun hond in de gaten willen kunnen houden, is de Cleverdog camera een goede, zacht geprijsde optie.

Labrador eigenaren die ook met hun hond willen kunnen communiceren en een uitgebreid aantal functies willen, is de Furbo Hondencamera een uitkomst. Deze camera houdt niet alleen je hond in de gaten, je kan je hond er zelfs snacks mee geven. Dit biedt allerlei mogelijkheden voor honden met bijvoorbeeld verlatingsangst.

Een andere manier om erachter te komen wat je lab doet als je niet in de buurt bent, is door een vriend of vriendin te vragen om een ​​tijdje te blijven of een paar keer per dag langs te komen om je hond in de gaten te houden.

Honden zullen anders omgaan met vreemden waardoor het nuttig kan nuttig om feedback te krijgen van iemand die je hond niet kent.

Oudere honden of honden die goed getraind zijn zullen vaak gaan slapen zolang de eigenaar er niet is. Andere honden zullen proberen zichzelf af te leiden met spelen. Hele aanhankelijke honden zitten soms urenlang voor de deur te wachten tot je terug bent.

Sommige Labs kunnen dus tekenen van ongemak vertonen wanneer ze alleen worden gelaten, wat kan leiden tot verlatingsangst. Het is daarom nuttig om vroege tekenen van ongewenst gedrag te herkennen zadat je de hond kan trainen.

Wat kan er gebeuren als een Labrador te lang alleen thuis blijft?

Een hond te lang achterlaten kan een negatief effect hebben op de hond en zijn gezondheid en kan leiden tot gedragsproblemen zoals verlatingsangst.

Soms kunnen Labradors slechte gewoonten ontwikkelen vanwege de langere tijd die ze thuis alleen doorbrengen. Je kan je misschien voorstellen dat je hond zich gaat vervelen wanneer hij zichzelf zolang moet vermaken.

Slopen of blaffen zijn enkele van de mogelijke ongewenste gedragingen die een Labrador zou kunnen vertonen als gevolg van verveling en gebrek aan stimuli.

Daarnaast komt het vaak voor dat een verveelde Labrador extra hyperactief is wanneer je eindelijk thuis bent. Hij zal dan alles doen om je aandacht te krijgen en dit kan heel vermoeiend zijn.

Ongewenst gedrag zoals blaffen of slopen kan heel vervelend zijn voor jou en je buren. Het kan daarnaast heel moeilijk zijn om het ongewenste gedrag weer af te leren. Het is daarom belangrijk om je hond in de gaten te houden en direct te reageren op tekenen van slecht gedrag.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

In dit artikel kan je lezen wat je kan doen als je hond verlatingsangst heeft.

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?


Tips om je Labrador succesvol een tijdje alleen thuis te laten

Van tijd tot tijd ontmoet je iemand die zonder problemen een hond combineert met een full time baan en een gezin.

Ze laten moeiteloos hun fulltime baan en huishoudelijke taken in evenwicht te brengen met de behoeften van hun hond.

Maar wat is hun geheim? Hoe doen ze dat?

  • Ten eerste is het heel belangrijk dat je hond genoeg beweging krijgt. Voordat je je Labrador alleen thuis laat moet hij genoeg beweging gehad hebben. Daardoor is je hond moe en zal hij lekker gaan liggen slapen totdat je terug bent. Lichamelijke activiteiten waarbij je hond ook zijn hersens veel moet gebruiken zijn helemaal perfect. Ga bijvoorbeeld speuren met je hond, leer hem iets nieuws aan of bedenk een nieuw apporteer spelletje. Je kan ook een uur wandelen of joggen voordat je naar je werk gaat. Zo voorzie je de hond van lichaamsbeweging en lichamelijke activiteiten die elke hond nodig heeft om fit, gezond en ontspannen te blijven.
  • Nadat u thuis bent gekomen, moet u ook uw hond meenemen voor een lange wandeling of uw hond voorzien van een soort fysieke activiteiten. Je kunt ermee spelen of zwemmen als je naast het meer woont.
  • Je kan je Labrador iets geven om hem bezig te houden wanneer je weg bent. Geef bijvoorbeeld een stevig speeltje, zoals een kong waar je hond lekker op kan kauwen. Je kan een kong ook met wat nat voer erin in de vriezer leggen, zodat je hond er langer mee bezig is.
  • Laat de radio of de tv aan zodat je hond geluiden en stemmen hoort. Sommige honden blijven hierdoor rustiger. De meeste Labs kunnen worden getraind om kalm te blijven wanneer de radio (of tv) aan staat, omdat dit het teken is dat je uiteindelijk terug zult komen.
  • Hondenuitlaatgroepen (of individuele hondenuitlaters) zijn online te vinden en zijn een geweldige manier om je te helpen aan de behoeften van de hond te voldoen wanneer je weg bent. Deze diensten zijn meestal niet duur en kunnen gemakkelijk volgens je eigen planning worden geregeld. De hondenuitlaatservive of een hondenoppas zorgt voor je hond, voorziet hem van alle benodigdheden en zorgt ervoor dat je hond genoeg beweging krijgt.
  • Een nerveuze hond kan zich rustiger voelen met behulp van verschillende natuurlijke geuren. Er zijn allerlei kalmeringsmiddelen die je hond kunnen helpen. Kalmeringsmiddelen zijn echter nooit een oplossing, ze kunnen je wel helpen bij de training van je hond.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?

5 items die je moet hebben als je je eerste Labrador pup koopt

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?