Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Labrador Fokkers Nederland

Ben je op zoek naar een betrouwbare Labradorfokker? Wij hebben alle fokkers van Labrador Retrievers in Nederland voor je in een handig overzicht gezet. Per provincie zijn ze ingedeeld, zodat je een gemakkelijk overzicht hebt.

Geverifieerde fokker
Wanneer een fokker of kennel door ons is geverifieerd, zie je een groen vinkje voor de naam. Op dat moment zijn ook extra gegevens, zoals de plaats en website inzichtelijk. Wanneer een fokker dat aan ons heeft doorgegeven, kun je ook zien of er momenteel pup beschikbaar zijn. Je kunt ook direct een bericht naar de fokker sturen, zodat je snel een antwoord op je vraag hebt.

Ben je fokker en benieuwd of ook jij een groen vinkje kunt krijgen of wil je ook op deze pagina worden vermeld? Neem dan contact met ons op via info@allesoverlabradors.nl! Zo kun jij als fokker ook zichtbaar worden voor meer dan 12.000 enthousiaste Labrador liefhebbers per maand!Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Labrador puppy?

Om te voorkomen dat je een pup koopt van een fokker die niet met de honden begaan is, bijvoorbeeld meerdere nesten per jaar bij één moederhond of slechte leefomstandigheden (deze fokkers worden ook wel broodfokkers genoemd) of dat u een pup in huis haalt met sociale en/of gezondheidsproblemen, is het belangrijk dat je op de volgende punten bij de aanschaf van een puppy:

  1. Bij de fokker zijn geen puppy’s “op voorraad” maar is er één nest bij de moeder.
  2. Een goede fokker beschikt over alle gezondheidsinformatie. Niet alleen van de pups maar ook van de ouders.
  3. De Labrador pups worden gechipt en geregistreerd. Jij krijgt als nieuw baasje ook een EU-dierenpaspoort mee naar huis.
  4. De pups hebben schone oogjes, oren en kont.
  5. Een goede fokker geeft pups op zijn vroegst pas 7 weken na de geboorte mee. Liever blijven de pups nog iets langer bij de moeder. De fokker bezorgt zeker niet aan huis!
  6. De pups groeien op in huiselijk kring. En de moederhond is bij de pups aanwezig. Zij leert de basisbeginselen aan de pups. Vraag dus altijd of je de moederhond mag zien en let er dan op dat zij ook kenmerken vertoont van een recente zwangerschap.
  7. De puppy’s zijn blij met jouw bezoek en komen actief over. Ook de moederhond moet goed op jouw aanwezigheid reageren.
  8. Als het goed is vraag de fokker ook informatie over jou. Hoe leef je, heb je genoeg ruimte, hoe ziet jouw thuissituatie eruit, heb je voldoende tijd etc.
  9. Bij de aanschaf van jouw Labrador pup krijg je van de fokker een contract.

Let op: wijkt jouw beoogde fokker af van bovenstaande punten? Vraag jezelf dan af waarom dit het geval is en vraag kritisch naar de antwoorden. Heb je enige twijfel? Laat dan jouw emoties niet de overhand krijgen maar ga op zoek naar een andere fokker.E-book "Het Hondenprotocol"

Beste Puppygids
en trainingsmethode
voor Labradors

Bekijk