Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 23 juli 2020

Wat kan je doen als je Labrador pup ‘s nachts jankt en piept?

Labrador puppy slapen

Als je onlangs een Labrador Retriever-puppy naar huis hebt gebracht, zul je merken dat je slapeloze nachten krijgt als je je pup ’s nachts alleen laat. Je puppy is tenslotte gewend om warm en gezellig bij zijn broers en zussen te slapen en nu is hij alleen in zijn eigen mand!

Er zijn een paar redenen waarom je Labrador Retriever-puppy ’s nachts huilt, evenals een paar opties om je puppy beter te laten slapen. In dit artikel zullen we de redenen om ’s nachts te huilen onderzoeken, evenals enkele oplossingen, zodat je weer kunt gaan genieten van je slaap.

Eenzaamheid

Er zijn verschillende redenen waarom je Labrador Retriever-puppy ’s nachts huilt. Een van de meest voorkomende redenen voor puppy’s die nieuw zijn in hun huis, is eenzaamheid. Totdat je je puppy naar huis hebt gebracht, hebben ze vaak elke minuut van hun leven doorgebracht met hun broers en zussen en moeder. Alleen zijn tijdens het slapen is een geheel nieuwe ervaring!

Dit is een van de redenen waarom je zou kunnen overwegen om een ​​puppy te kopen van een fokker die al met benchtraining is begonnen. Sommige goede fokkers zullen puppy’s tijdens de socialisatie ook alvast laten wennen aan een bench, zodat deze niet meer vreemd is als de pup naar zijn nieuwe huis verhuist.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?


Laat de pup langzaam wennen aan alleen zijn

Het is belangrijk om je puppy te laten wennen aan het alleen zijn. Er zullen tenslotte momenten zijn dat je een boodschap moet doen of een vriend moet bezoeken, zelfs als je normaal vanuit huis werkt en veel tijd met je puppy doorbrengt.

Een manier om te beginnen met het voorbereiden op het alleen zijn, is door de pup korte dutjes te geven in zijn puppyren of bench als hij moe is. In plaats van je puppy op de vloer van de woonkamer te laten dutten, kun je hem rustig naar zijn eigen slaapplaats verplaatsen.

In dit artikel kan je lezen hoe je je puppy geleidelijk leert alleen te zijn.

Je kunt je Labrador Retriever-puppy ook een Kong geven, ingevroren nadat hij is gevuld met hondenvoer zoals nat hondenvoer, appelmoes of kippenbouillon. Dit leuke en heerlijke speeltje helpt je de pup bezig te houden terwijl ze in hun eigen bench zijn, zodat ze minder worden afgeleid door hun eenzaamheid.

Een knuffel voor je puppy

Een andere optie om het voor puppy’s comfortabel te maken om alleen te zijn, is een knuffel die is ontworpen om de overgang te vergemakkelijken. Deze knuffels zien eruit als schattige pups en hebben een nep-hartslag om je puppy te troosten. Sommige knuffels kunnen warm gemaakt worden, zodat ze niet alleen klinken als nestgenoten, maar ook warm en gezellig zijn zoals zij!

Bekijk bijvoorbeeld deze Smart Pet Love Snuggle Puppy! Deze knuffel heeft een uitneembaar apparaatje met een hartslag, waardoor je de knuffel makkelijk kan wassen. Daarnaast zit er een heat-pack bij zodat je hem lekker warm kan maken voor je pup.

Puppy mee naar de slaapkamer

Sommige puppy’s worden rustiger als ze dicht bij je zijn, zelfs als je niet direct aan het knuffelen bent. Als je de bench of mand van je Labrador naast je bed zet, kun je een arm aanbieden om je Labrador Retriever te bereiken. Voor sommige puppy’s is dit voldoende om ze te helpen kalmeren en slapen.

Dat je pup gelijk de eerste nacht alleen beneden moet kunnen slapen, is nogal achterhaald. Het scheelt je een heleboel slapeloze nachten en stress als je pup in het begin gewoon bij je in de slaapkamer kan slapen.

Een puppy is het niet gewend helemaal alleen te zijn, dus zeker de eerste dagen is het niet vreemd dat de pup rusteloos piept en janks als je hem alleen laat.

Door langzaam de bench steeds verder weg te verplaatsen, leer je je pup zonder stress dat hij niet angstig hoeft te zijn. Als je pup rustig slaapt in de slaapkamer, kan je de bench of mand buiten de slaapkamer zetten met de deur open, dan met de deur dicht, en dan beneden.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Labrador puppy alleen thuis laten – Een snelle gids


Plaspauzes

Hoewel eenzaamheid een veel voorkomende reden is voor puppy’s om te huilen, kan je Labrador Retriever-puppy ook janken en piepen omdat hij naar buiten wil om te plassen. Als je je labrador retriever zindelijk hebt gemaakt, probeert hij je misschien iets te vertellen!

Het kan ook zijn dat je pup zijn bench bevuild heeft, waardoor zijn eigen plekje niet meer comfortabel is. Een van de dingen waar je op voorbereid moet zijn wanneer je een Labrador Retriever-puppy naar huis brengt, is midden in de nacht ongelukjes op te ruimen!

Dit geldt vooral als je Labrador Retriever 6 maanden oud of jonger is. Puppy’s hebben pas volledige controle over hun blaas als ze 4-6 maanden oud zijn. Vóór de leeftijd van 6 maanden zijn ongelukjes vaak niet noodzakelijk de schuld van de puppy. Ze hebben simpelweg niet het fysieke vermogen om hun plas op te houden als een volwassen hond.

Als je denkt dat je Labrador Retriever huilt omdat hij uit wil, is het het beste om de pup mee naar buiten te nemen voor een korte plaspauze. Het is belangrijk om de pup aan de lijn te houden en op één plek te staan, zodat je puppy leert dat uitstapjes midden in de nacht kort en saai zijn. Als je je hond bijvoorbeeld los laat rennen en speelt, is je puppy mogelijk meer geneigd je midden in de nacht wakker te maken voor een speelpauze in plaats van een noodzakelijke pauze.

Verder moet je ervoor zorgen dat je de pup goed uitlaat voordat je naar bed gaat. Door je puppy een regelmatig schema aan te bieden voor het voeren en uitlaten, wordt dit nog gemakkelijker, omdat je precies weet wanneer je pup ongeveer naar buiten moet.

Verveling

Een andere mogelijke reden waarom je Labrador Retriever midden in de nacht jankt, is verveling. Labrador Retrievers zijn een energiek ras en het is belangrijk om zowel hun geest als hun lichaam moe te maken.

Als je puppy overdag niet genoeg heeft bewogen, is hij mogelijk meer geneigd om midden in de nacht te blaffen omdat hij zich verveelt. Een vermoeide Labrador Retriever slaapt veel vaker ’s nachts dan een Labrador Retriever-puppy die alleen moe genoeg is voor een kort dutje voordat hij wakker wordt voor meer!

Labrador puppy slapen

Zorgvuldige aandacht moet worden besteed aan puppy’s en lichaamsbeweging, omdat ze nog steeds groeien. Puppy’s hebben groeischijven in hun botten – een gebied van zacht kraakbeen waaruit hun botten groeien en zich uitstrekken. Zodra ze hun volwassen grootte hebben bereikt, sluiten de groeischijven, waardoor de botten meer fysieke belasting aankunnen.

Puppy’s dwingen trappen te lopen, uren te lopen of over dingen te springen, het zijn allemaal activiteiten die het risico kunnen lopen hun groeischijven te beschadigen. Een veel veiligere activiteit is om puppy’s vrij rond te laten rennen in de tuin, waar ze de controle hebben over wanneer de activiteit begint en stopt.

Dat wil echter niet zeggen dat puppy’s weten hoe ze activiteiten moeten reguleren die hun groeischijven kunnen beschadigen. Het is in ieder geval belangrijk om je Labrador puppy de trap op en af ​​te dragen totdat hij ouder zijn. Als je je puppy niet kunt dragen, kun je ook alternatieve routes in je huis zoeken om trappen te vermijden of de toegang tot de trappen blokkeren.

Bovendien moet je voorkomen dat je Labrador puppy te veel en te hoog springt. De harde en abrupte activiteit van springen en landen kan jonge puppy’s verwonden of hun gewrichten verslijten, zodat ze in de toekomst gewrichtsproblemen kunnen krijgen. Een algemene regel is dat puppy’s veilig kunnen ‘springen’ over alles dat zo hoog is als hun koot (enkel) of lager. Je wilt zeker voorkomen dat je puppy hoger dan ellebooghoogte springt!

Zodra je Labrador Retriever-puppy 10-12 maanden oud is, beginnen zijn groeischijven te sluiten. Als de hond 12-14 maanden oud is, is intensievere fysieke activiteit acceptabel.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je je Labrador moe als je geen tijd of ruimte hebt?

5 items die je moet hebben als je je eerste Labrador pup koopt


Naast het vinden van een geschikte en veilige fysieke activiteit voor je Labrador puppy, moet je er ook voor zorgen dat de pup mentaal uitgedaagd wordt. Manieren waarop je mentale verrijking kunt toevoegen aan het leven van je puppy, zijn door de pup mee te nemen op wandelavonturen waar ze kunnen snuffelen, of ze te voorzien van puzzelspeelgoed zoals Kongs. Je pup moet natuurlijk ook elke dag korte sessies gehoorzaamheidstraining krijgen.

Snuffelen is een geweldige mentale bezigheid, omdat een groot deel van de hersenen van een hond zijn gewijd aan het ontcijferen van geuren. Voedselpuzzelspeelgoed bootst de natuurlijke wens van een hond na om te foerageren, en Kongs zijn geweldig omdat ze kunnen worden gevuld en ingevroren om het speelgoed nog langer mee te laten gaan.

Als je Labrador pup een echte slimmerd is, zijn de hondenpuzzels van Nina Ottosson een echte aanrader. Samen puzzelen met je hond is een van de leukste dingen om te doen.

Het trainen van je puppy is niet alleen geweldig voor het trainen van zijn hersenen, maar ook voor het opbouwen van een relatie en de gehoorzaamheid van je Labrador pup!

Een stille Labrador pup in de nacht: de conclusie

Over het algemeen zijn er veel redenen waarom je Labrador Retriever-puppy ’s nachts zou kunnen janken, piepen of huilen. In dit artikel hebben we het gehad over eenzaamheid, verveling en de noodzaak om uit te gaan. Andere redenen kunnen zijn: frustratie of zelfs ongemak of pijn. Uitzoeken waarom uw Labrador Retriever-puppy ‘s nachts huilt, is de eerste stap naar een rustige nachtrust.

Als je enkele van de suggesties in dit artikel zonder succes hebt geprobeerd, is het misschien tijd om het probleem te bespreken met de dierenarts van je Labrador of een gecertificeerde professionele hondentrainer om hulp te vragen. Door medische zorgen uit te sluiten, kan je trainer ook een plan ontwikkelen om ervoor te zorgen dat je puppy zich op zijn gemak voelt en veilig vooruitgang boekt.

Omdat je Labrador Retriever-puppy op sommige momenten in zijn leven alleen moet zijn, is het belangrijk om vroeg in te grijpen bij onrustig gedrag. Het kan niet alleen vervelend zijn voor jezelf of de buren, maar het is ook een teken dat je hond niet gelukkig of comfortabel is. Wees niet bang om hulp te zoeken als je die nodig hebt!


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat te doen als je Labrador alles kapot kauwt

De beste manieren om Labrador haren te verwijderen