Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 13 november 2019

De beste manieren om Labrador haren te verwijderen

Labrador haren

Eigenaar zijn van een Labrador heeft vele voordelen, maar een hond die veel verhaart, brengt ook nadelen met zich mee.

Een Labrador verliest bijvoorbeeld twee keer per jaar extra veel haar, waardoor hondenhaar verwijderen bijna een dagtaak wordt.

Het is vooral de ondervacht die dan loslaat, en deze haren kunnen lastig zijn om te verwijderen.

Als je ook helemaal klaar bent met de oneindige hoeveelheid hondenharen op je bank, kleding, bed, op de vloer en in je auto, lees dan dit artikel waarin we je de beste gadgets tonen om hondenhaar te verwijderen.

Een goede hondenshampoo

Door je Labrador regelmatig te wassen, verminder je de hoeveelheid haar in je huis. De losse haren komen beter uit de vacht na een massage en goede spoelbeurt in de douche.

Als je je Labrador vaak wast, kun je het beste een zachte shampoo met natuurlijke ingrediënten gebruiken. Hierdoor raakt de huid van je Labrador niet geïrriteerd en blijft de vacht gezond.

Gebruik bijvoorbeeld de Greenfields Shampoo, deze bevat natuurlijke planten oliën die de huid verzorgen, ontstekingen tegengaan en jeuk verminderen.

Huisdierhaar roller

Deze roller heeft geen speciaal uiterlijk en hij is niet van een fancy merk. Maar hij doet wat hij moet doen, op een hele handige manier!

Met deze roller zijn haren op je meubels, in de auto, op je bed en op alle andere plekken verleden tijd. Je rolt hem simpelweg over het oppervlak en de haren komen gemakkelijk van je meubels af.

Het haar van je Labrador verzamelt zich in een compartiment boven op de borstel. Deze kun je heel makkelijk openen, waarna je het haar kan verwijderen.

Waarom zou je elke keer met een stofzuiger slepen als je ook dit apparaatje kan gebruiken? Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, op bol.com kun je hem vinden voor slechts 25 euro.

TwinQ Sticky M8 haarvanger voor de wasmachine

Een van de grootste frustraties van Labrador eigenaren is dat het haar van hun Labrador zich overal bevindt. Ook op je kleding en in de wasmachine.

Zelfs na het wassen van je kleding zitten ze nog vol met haren. Een van de oorzaken daarvan is dat het haar zich in je wasmachine verzamelt, waarna het op al je kleding blijft kleven. Zelfs als de kleding eerst geen haren had.

Gelukkig zijn er zogenaamde ´haarvangers´ voor je wasmachine. Er bestaan haarvangers in de vorm van kleine wasnetjes, en haarvangers zoals de Twinq.

De Twinq Sticky M8 haarvanger is gemaakt van zacht en plakkerig PU-materiaal. Je hoeft hem alleen bij je was in te doen, en het haar in je wasmachine zal vanzelf aan dit plakkerige ding blijven zitten.

Na de was spoel je hem simpelweg af, en je kunt hem daarna opnieuw gebruiken. Omdat de TwinQ steviger is dan haarvangers met een netje, zal hij langer meegaan.

Met dit simpele dingetje is haar op je kleding na het wassen verleden tijd! Een super handige accessoire dus voor elke hondeneigenaar.

Elektrische huisdierhaar verwijderaar

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je huis vrij van haren blijft, is ervoor zorgen dat het losse haar van je Labrador af is voordat het in je huis belandt.

Het kan echter veel werk zijn om een grote hond zoals een Labrador regelmatig goed te borstelen. Daarbij moet je regelmatig het haar van de borstel afhalen, aangezien het anders alsnog in je huis terecht komt.

Dat moet makkelijker kunnen. Sommige hondeneigenaren borstelen hun Labrador daarom met de stofzuiger, maar niet elke hond vindt dat fijn.

We gingen op zoek naar een handig apparaatje dat kan helpen bij het borstelen van je hond, en tegelijkertijd zorgt dat de haren die je eraf borstelt niet gelijk door het hele huis zweven.

Deze elektrische haarverwijderaar voor honden blijkt een fijne optie. Met de borstelkop kun je je hond heerlijk masseren. En terwijl je je Labrador een lekkere borstelbeurt geeft, verzamelt het haar zich in een opvangbakje.

Het apparaatje maakt een stuk minder geluid dan een stofzuiger, en is voor jou en je hond een stuk comfortabeler. De prijs van maar 24,50 maakt hem zeker de moeite van het proberen waard!

Furminator ondervacht verwijderaar

Een andere manier om snel veel haar van je Labrador te verwijderen is door gebruik te maken van een furminator.

Hiermee kam je zachtjes door de bovenvacht, terwijl je veel losse haren uit de ondervacht verwijdert. Dit is ideaal voor Labradors, omdat het vooral deze ondervacht is die voor zoveel haren in je huis zorgt.

Een borstelbeurt is niet alleen heerlijk ontspannend voor je Labrador, het hoort ook bij een goede vachtverzorging. Daarbij komen alle haren die je er tijdens een borstelbeurt uit komt niet in je huis terecht, dit kan veel werk schelen.

Je hoeft de verzamelde haren na een borstelbeurt niet uit de kam te plukken. Hiervoor kun je op de ‘furejector’ knop drukken, daarmee verwijder je direct alle haren uit de tanden van de kam.

Furminators zijn te koop voor verschillende soorten vachten, van lang tot kort. De fabrikant van Furminator raadt aan voor een Labrador de variant voor korte vachten te gebruiken. Je kunt je Labrador hiermee wekelijks borstelen om het grootste deel van de losse haren te verwijderen.

Meer informatie over de Furminator is hier te vinden.

Indihome huisdierhaar verwijderaar

Deze set van Indihome bestaat uit twee borstels en een handschoen. Zo kun je je hond, je meubels en je kleding onder handen nemen. Met deze superhandige set is al het haar van je Labrador zo uit je huis verdwenen.

De borstels verwijderen niet alleen met gemak haar, ze hebben ook een handig opvangbakje waar het haar in opgevangen kan worden. Het enige dat je hoeft te doen is de borstel met haar een paar keer door het opvangbakje vegen.

Dit maakt het ook gelijk een van de handigste reisgadgets om haren te verwijderen. Ben je op weg naar je werk maar zitten er nog wat haren op je kleding omdat je je hond nog een knuffel hebt gegeven?

Geen probleem, haal de reisborstel een paar keer over je kleding en het is weer weg. Vervolgens kun je de borstel in het opvangbakje opbergen waardoor je je over het weggehaalde haar voorlopig geen zorgen hoeft te maken.

Ook over de kosten hoef je je geen zorgen te maken, want deze set kost maar 20 euro.

Robotstofzuiger voor hondenharen

Als je hond aan het verharen is, kan het behoorlijk veel werk zijn om constant de haren uit je huis te blijven verwijderen. Ze zitten natuurlijk niet alleen op de bank en op je kleding, ze liggen ook overal verspreid op de vloer.

Wanneer je geen zin hebt om elke dag je huis uitgebreid te stofzuigen, kun je gebruik maken van de nieuwe superhandige technologie genaamd robotstofzuiger.

Een robotstofzuiger kun je zelf instellen om af en toe door je huis te ‘rijden’, waardoor hij zelfs als je niet thuis bent het werk voor je kan doen.

Zo hoef je na een lange dag werken nooit meer thuis te komen in een huis vol hondenharen. Je kunt zo meer tijd buiten besteden met je Labrador, met je gezin of aan andere huishoudelijke taken.

Wel raden we aan een iets betere robotstofzuiger dan gemiddeld aan te schaffen wanneer je hond veel verhaart. Goedkope stofzuigers kunnen de grote hoeveelheden haar vaak niet aan waardoor je alsnog veel werk hebt aan het legen en schoonmaken van de stofzuiger.

Als een robotstofzuiger na een halve kamer al vol is, heb je er natuurlijk weinig aan. Lees hier welke robotstofzuiger het beste is voor hondeneigenaren.

Een goed voorbeeld is de Zoef robotstofzuiger. Deze doet niet alleen dienst als stofzuiger, maar kan ook je huis vegen en zelfs dweilen!

Een goede stofzuiger doet wonderen

Een robotstofzuiger is natuurlijk fantastisch voor de dagelijkse schoonmaakbeurt van je vloer. Of en toe zul je het wat grondiger aan moeten pakken, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen fan bent van een robotstofzuiger en het liever zelf doet.

Met een goede stofzuiger kun je ook meubels en tapijten goed onder handen nemen, waardoor het een onmisbaar apparaat is voor de hondeneigenaar met een verharende Labrador.

Niet elke stofzuiger is hetzelfde, en een goede stofzuiger zorgt ervoor dat het stofzuigen veel minder werk kost.  Een stofzuiger die geschikt is voor hondenharen heeft bij voorkeur een hoge zuigkracht en een grote hoeveelheid opzetstukken om elk oppervlak van haren te kunnen ontdoen.

Een van de stofzuigers die hieraan voldoet, is de Philips Performer Silent Dog and Cat. Bij deze stofzuiger krijg je ook een turboborstel.  De ronddraaiende borstels in dit hulpstuk helpen je bij het verwijderen van haren op elk oppervlak.

Een extra voordeel van deze stofzuiger is dat hij relatief stil is, waardoor hij niet alleen voor je eigen oren, maar ook voor die van je hond comfortabeler is.

Handige opzetstukken voor je stofzuiger

De meeste stofzuigers komen inclusief handige opzetstukken. Maar misschien heb je een oudere stofzuiger, zijn je opzetstukken kwijtgeraakt, of werken de accessoires die je bij je stofzuiger kreeg niet zo goed als je wil.

Gelukkig zijn er eindeloos veel universele opzetstukken te koop voor stofzuigers. Sommige van deze hulpmiddelen zijn ideaal voor hondeneigenaren.

Als het aankomt op opzetstukken voor je stofzuiger, dan is de keuze reuze. Veel simpele borstels maken je leven al een stuk makkelijker.

Er bestaan echter ook opzetborstels die speciaal voor hondenharen gemaakt zijn. Een daarvan is de Fureater. Deze borstel is compatibel met de meeste stofzuigers, en zuigt de haren van banken en kleden alsof het niets is.

De ultieme accessoire voor elke Labradorliefhebber dus!