Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 24 oktober 2022

Hoe kies je beste naam voor je Labrador?

Vele hondenbezitters zijn er al gauw over uit dat ze het liefste een Labrador thuis rond hebben lopen. Die keuze is dan vrij makkelijk gemaakt, maar wat te doen met de naam voor je labrador? We helpen je graag een handje met behulp van een top 10 lijstje en enkele algemene tips.

Top 10 Labrador namen

Lijstje doen het altijd goed natuurlijk. In samenwerking met Petsecur hebben we een top 10 lijstje samen kunnen stellen met daarin de top 10 meest voorkomende namen voor Labradors in het klantenbestand.

  1. Luna
  2. Bo
  3. Max
  4. Balou
  5. Bodhi
  6. Sem
  7. Joep
  8. Pien
  9. Nala
  10. Senna

Levert deze top 10 niet voldoende inspiratie? Kijk dan eens op Hondennamen.nl voor duizenden hondenamen, waarbij je kunt filteren op geslacht, beginletter en diverse thema’s.

Houd de naam kort

Bij het kiezen van een goede hondennaam is sterk aan te raden om de hondennaam niet te ingewikkeld te maken. Één of twee duidelijke lettergrepen werken het beste als je wil dat jouw Labrador ook goed luistert naar zijn naam. Vooral bij de puppytraining is een gemakkelijk verstaanbare naam een zegen. Zorg ook voor een ‘roepbare’ hondennaam in het openbaar. Je zal niet de eerste zijn die het leuk vond om een grappige naam te verzinnen en dat later met enige schaamte moest bekopen op een vol terras.  

Kies geen naam die op een commando lijkt

Zeker voor honden is het lastig om bepaalde klanken uit elkaar te houden. Kies daarom voor een hondennaam die niet op een commando lijkt. Een voorbeeld is ‘Raf’, deze naam klinkt voor een hond vrijwel hetzelfde als ‘Af’.

Laat je inspireren door de kenmerken van de hond

Labradors hebben de reputatie vriendelijk en makkelijk in de omgang te zijn. Het zijn trouwe viervoeters en relatief rustig. Enkele uiterlijke kenmerken: ze zijn relatief groot (schofthoogte 55 cm) met een volwassen gewicht van zo’n 30 kg. Ze hebben een zwarte, gelige of bruine vacht en kan omschreven worden als een krachtige, goed gebouwde hond. Welke unieke kenmerken heeft jouw Labrador?