Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Top 10 – Wat heb je nodig voor jouw Labrador Pup?

Het is eindelijk zover, jouw eigen Labrador pup komt eindelijk bij jullie wonen! Super gezellig natuurlijk, super leuk ook. Maar als kersverse hondenbaas heb je ook een aantal zaken nodig om de komende tijd goed door te komen.

Om jouw op weg te helpen hebben wij een Top 10 met handige items samengesteld.


1. Zindelijkheid

Er zijn diverse manieren om jouw puppy zindelijk te maken. Je leest het op onze website of in onze puppygids. Eén van de manieren is het trainen met zogenoemde “puppy-pads”. De Pads van Easypets bevatten een aangename geur waardoor jouw hond aangetrokken wordt tot de pad, de zindelijkheidstraining wordt hierdoor super eenvoudig! De pads zijn comfortabel voor de hond en super absorberend, dat zorgt ervoor dat de vloer schoon en droog blijft.


2. Opvoeding

Over de opvoeding van een Labrador pup valt heel veel te leren. Uiteraard staat er veel informatie online, zoals bijvoorbeeld bij ons op de website. Maar soms is het gewoon handig en leuk om een papieren versie van de informatie te hebben. Een echte aanrader is dan Easy Peasy Puppy Opvoeding van Steve Mann. Dit boek staat boordevol tips om jouw pup goed op te voeden.


3. Puppyren

Jouw pup zal overal naar toe willen gaan. Op onderzoek uit of gewoon om ondeugend te zijn. Wil je jouw pup wel de vrijheid geven maar niet de hele tijd op hem kunnen letten? Denk dan eens aan de aanschaf van een puppyren. De ren bestaat uit acht panelen en is eenvoudig in elkaar te zetten in bijvoorbeeld een cirkel of een vierkent.


4. Knuffel met hartslag

Wanneer je een puppy in huis neemt verlaat hij zijn moeder, dit is natuurlijk een gemis. Om de puppy op een veilige en gezonde manier te helpen hier aan te wennen, kan de heartbeat Puppy worden ingezet. Deze knuffel creëert de intimiteit van de moeder door middel van warmte en een gesimuleerde hartslag. Hierdoor wordt de pup rustiger en voelt hij zich minder snel alleen, minder angstig en heeft hij minder last van verlatingsangst.


5. Hondendeken voor in de auto

Doei-doei viezigheid en beschadigingen! Dit Luxe Hondendeken beschermt jouw achterbank en kofferbak tegen beschadigingen en viezigheid van jouw Labrador pup. Dankzij de zijflappen hoef je niet meer om te kijken naar vieze deuren of zelfs beschadigingen van de nagels. Dit betekent dus geen rare plekken, vuil of krassen meer op jouw achterbank!


6. Ontwormingsmiddel

Pups moeten in hun beginmaanden vaker ontwormd worden dan volwassen honden. Ontwormen kan met diverse middeltjes, zowel vloeibaar als in tabletvorm. Deze van Milbemax is een ontwormingsmiddel in tabletvorm voor puppy’s . Ontworming is ter preventie van hartworm infecties en ter behandeling en controle van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden.


7. Kauwspeeltje

Puppy’s hebben de neiging om overal op te kauwen en knabbelen, al helemaal wanneer ze hun puppytanden aan het wisselen zijn. Een kauwsnack gemaakt van natuurlijk materiaal eten ze vaak snel op, zo hebben ze er maar kort plezier van. Met de Flexible Puppy Teething Pacifier van Nylabone houd je jouw pup wel even bezig!


8. Halsband en riem

Voor jouw pup wil je natuurlijk de allerleukste halsband en riem die er is. Met deze set van Walk that Dog! zal jouw pup de show stelen! Deze set is geschikt is voor de Labrador pups. De bijpassende wandellijn is 150 cm lang en gemaakt van soepel materiaal. Aan het handvat zit een D-ring bevestigd waar je onder andere een poepzakjeshouder aan kunt hangen. Super handig!


9. Honden bench

Honden hebben van nature een eigen territorium en voor een puppy is dit in het begin nog erg wennen. Een complete huiskamer vormt een erg groot territorium en dit kan jouw pup onzeker maken . De bench houdt het territorium beperkt en helpt ook bij het zindelijk worden van de puppy


10. Speelgoed

Last but not least: jouw puppy is nog als een klein kind. En net als kinderen wil jouw Labrador pup ook graag, veel en vaak spelen. Deze set met 12 hondenspeeltjes is geschikt voor jouw puppy en zorgt voor variatie. Zo blijft het spelen leuk! Dit hondenspeelgoed draagt bij aan de intelligentie, het gedrag en socialisatie van jouw pup. Daarnaast zorgen deze speeltjes natuurlijk voor eindeloos veel speelplezier.