Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 15 augustus 2019

Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?

Labrador puppy

De komst van een Labrador puppy kan een spannende tijd zijn. Een slechte voorbereiding op de nieuwe bewoner kan echter roet in het eten gooien. Hierdoor verandert de magische ervaring van het hebben van een puppy in een chaotische stressvolle ervaring.

In dit korte artikel zal ik je vertellen hoe je succesvol je labrador puppy thuis brengt, zodat je jezelf een hoop frustratie en wanhoop kunt besparen.

Ik zal het hebben over basisbenodigdheden en tips en kennis die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat alles soepel en vlekkeloos verloopt voor jou en je puppy.

Wat heb je nodig als je een Labrador puppy voor het eerst thuisbrengt?

Naast een positieve instelling (dat is altijd handig), moet je basisbenodigdheden voor je Labrador-puppy verzamelen. Een mand (of hondenkussen), voer- en waterbak, riem en een halsband, en een paar speeltjes voor de puppy om mee te spelen, zouden een goede start moeten zijn. Je moet ervoor zorgen dat de puppy een veilige plek heeft om te verblijven, te verkennen en te spelen.

Onze FavorietProduct CategoriePrijs
Sun Garden hondenmandhondenmand € 65 – € 125
Eyenimal voerbakhondenvoerbak € 28
Royal Canin Juniorvoer € 25 – € 115
WOOFRZ Wandelsethalsband en riem € 42,99 – € 48,99
Hondentuig AnnaXhondentuig € 51,95
Keltora penningpenning € 7,50 – € 27,50
Petsential Padstraining pads € 29,50
Greenfields Spray anti-kauwspray € 16,50
Een Puppy in huisboek€ 20

Verwijder mogelijke gevaren zoals stroomkabels of objecten waar de puppy op zou kunnen kauwen. Verwijder alle planten die giftig kunnen zijn. Bedek de elektriciteitskabels en stopcontacten zoveel mogelijk.

Maak wekelijkse wandel-, voedings- en trainingsschema’s. Het helpt je om de tijd met je puppy te organiseren en zorgt ervoor dat hij voldoende eten en beweging krijgt in elke fase van zijn leven.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Je kan het beste alles van tevoren plannen voordat je een puppy mee naar huis neemt. Onthoud dat het altijd beter is om een plan te hebben die je later toch niet nodig hebt dan zonder plan in een complete chaos te raken.

Voordat we ingaan of de behoeften die je puppy heeft in zijn vroege levensfase, is het misschien handig om te weten door welke levensfasen je labrador puppy gaat. In dit artikel vind je meer informatie over wat de verschillende fasen in het leven van een Labradorzijn.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?

De verschillende ontwikkelingsfasen van je labrador pup

5 items die je moet hebben als je je eerste Labrador pup koopt


Blijf altijd positief en kalm

Laten we beginnen met de houding die je nodig hebt wanneer je de verantwoordelijkheid neemt om een ​​puppy op te voeden. Het is misschien een verrassing voor je, maar het hebben van een puppy is niet altijd even makkelijk en leuk.

Er zullen momenten zijn waarop je je moe of verward voelt of gewoon boos bent op je puppy (bijvoorbeeld wanneer hij op je beste paar schoenen heeft gekauwd en je nu in je oude sneakers aan het werk moet).

Je houding is een sleutel tot een gelukkige en langdurige positieve band met je hond, dus het is belangrijk om je emoties onder controle te houden.

De beste manier om dit te doen is door zoveel mogelijk kennis over het gedrag, de gezondheid en de behoeften van je hond te verzamelen. Het zal je helpen te begrijpen waarom de puppy bepaalde dingen doet, en waarom hij sommige dingen niet wil doen.

Het kan erg nuttig zijn om een goed boek over Labrador Retrievers in je boekenkast te hebben, zodat je er snel doorheen kunt bladeren om de benodigde informatie te vinden. Als je de kans hebt om met de eigenaar van een Labrador (of een fokker) te praten, kan dat ook erg handig zijn.

Het boek ‘Labrador Retriever‘ van Esther Verhoef bijvoorbeeld, is een heel nuttig naslagwerk voor elke Labrador eigenaar. Dit is een boek dat je echt in de kast moet hebben!

Hondentrainers en Labrador eigenaren kunnen hun ervaringen met je delen en je geweldige tips geven die je kunt gebruiken tijdens het trainen van je eigen Labrador.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?

Veel voorkomende problemen waar de meeste Labrador-eigenaren mee worstelen

Labrador puppy alleen thuis laten – Een snelle gids


Een pup vereist veel geduld

Vergeet niet dat je Labrador nog een puppy is, en dat het zich in een stadium bevindt waarin het probeert de wereld te ontdekken. Verlaag dus je verwachtingen en blijf altijd geduldig en kalm.

Als je je labrador goed begeleidt en traint, zal hij leren de dingen te doen zoals jij dat wilt. Dit zal enige tijd en talloze uren training kosten, waarbij het helpt als je je hoofd koel kan houden en altijd probeert positief te blijven.

Dit is een van de belangrijkste voorbereidingen en het zal je zeker helpen om te kunnen genieten van de eerste periode met je puppy. Een positieve en geduldige houding is echter niet het enige dat je Labrador puppy nodig heeft.

Basisuitrusting en benodigdheden voor een Labrador puppy

Er zijn een aantal belangrijke benodigdheden die elke pup nodig heeft. Hieronder kan je lezen welke spullen je aan zal moeten schaffen zodat je goed voorbereid bent.

De Puppy heeft een rustige slaapplaats nodig

Allereerst heeft je Labrador-puppy natuurlijk een slaapplaats nodig.Het hangt van je eigen voorkeuren af ​​wat voor soort hondenmand je voor je puppy aanschaft.

Er zijn veel opties op de markt, variërend van low budget manden tot high-end banken voor honden, maar houd er rekening mee dat je Labrador aanzienlijk zal groeien en dat je na een korte tijd waarschijnlijk de grootte van de mand of het kussen zal moet veranderen.

Labrador puppy mand
Een hondenmand kan je op de groei kopen om geld te besparen.

Het is misschien een goed idee vanaf het begin een groter bed te kopen zodat de puppy erin kan groeien. Zo kan je wat meer investeren in een goed bed dat geschikt is voor zowel een puppy als een volwassen hond. Een volwassen labrador zal een ligoppervlak van ongeveer 120 x 80 nodig hebben.

Aangezien Labradors in de toekomst problemen met heupen en gewrichten kunnen hebben, kan een orthopedisch kussen ook een goede optie zijn.

Vaak beginnen aandoeningen zoals artritis bij de Labrador in een vroeg stadium en wordt het geleidelijk erger met de leeftijd. Als je je hond in een vroeg stadium een goed orthopedisch bed geeft om op te slapen, kan dit op lange termijn zijn gezondheid ten goede komen.

Het Sun Garden Pallina kussen bijvoorbeeld, is een uitstekende optie die ook nog geschikt zal zijn voor volwassen Labradors. Het is een wat hoger matras met randen, en in het ligoppervlak is traagschuim verwerkt voor de beste drukverdeling. De hoes is afneembaar zodat het matras makkelijk schoon te maken is en lang meegaat.

Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf of je eerst een kleiner en goedkoper matras of kussen koopt voor je Labrador. Door gelijk een hondenbed van goede kwaliteit te halen kan je echter kosten besparen.

Een tip: vermijd kussens met losse vlokken, want Labrador pups zijn ondeugend en ze vinden het vaak fantastisch om die losse vlokken eruit te trekken!

Hoeveel kost een hondenmand of kussen?

De gemiddelde kosten van een orthopedisch bed kunnen variëren van € 100- € 250, afhankelijk van de grootte en materialen. Een goed matras is niet alleen voor mensen belangrijk, maar ook voor honden dus iets meer investeren is zeker de moeite waard.

Goedkope opties zijn overal in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Een hondenmand of kussen kan je met een beetje geluk al vanaf € 50 aanschaffen.

Vaak zijn de duurdere hondenmanden en kussens van een hogere kwaliteit waardoor ze langer meegaan. Let er daarbij op dat de hoezen en kussens wasbaar zijn, zodat je de mand goed kan reinigen wanneer de hond hem vies heeft gemaakt.

Wil je een redelijk geprijsd kussen voor je pup die lang meegaat en waarvan je ook de look kan veranderen door middel van losse hoezen?

Neem dan eens een kijkje bij Pet’s Place. Er zijn vele verschillende hoezen beschikbaar waardoor je elke keer weer een nieuwe stijl kan kiezen die past bij de inrichting van je huis.

Veel hondeneigenaren kiezen voor een bench in huis als slaapplaats voor de pup. Zeker in het begin kan een bench een heel handig hulpmiddel zijn om je puppy goed op te voeden. Hij is echter niet noodzakelijk.

In het volgende artikel lees je waar je een bench voor kan gebruiken en hoe je een pup leert aan een bench te wennen.

Zorg ervoor dat je Labrador Puppy een veilige plek heeft om te verblijven.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Hoe leer je een Labrador puppy in een bench te slapen


De Puppy moet veilig kunnen eten en drinken

Voer en waterbakken zijn meestal eenmalige kosten en de bakken gaan lang mee. Als je er een koopt, zou je kunnen letten op een aantal details.

Het kan erg handig zijn als de voerbak rubberen pootjes of een antisliplaag aan de onderkant heeft om glijden of kantelen te voorkomen. Zorg er ook voor dat de bakken zijn gemaakt van gemakkelijk schoon te maken materialen.

Dit kan je een heleboel tijd besparen en is ook hygiënischer. Keramische of roestvrijstalen bakken hebben in dit opzicht een voordeel ten opzichte van houten voer of drinkbakken.

De gemiddelde kosten van een voerbak zijn afhankelijk van de materialen en de algehele kwaliteit ervan. Prijzen kunnen variëren van zo goedkoop als een € 10 voor een eenvoudige voerbak tot maar liefst € 200 + voor een automatische voedseldispenser.

Voor Labradors, en zeker voor pups, is een voerbak met een ingebouwde weegschaal heel handig. Zo kan je precies de aanbevolen hoeveelheid voeren.

Labradors worden snel dik, waardoor het een goed idee is om de voerinname goed in de gaten te houden. Deze voerbak van Eyenimal is een uitstekende optie.

Ook zijn er hele mooie designer voerbakken met houder verkrijgbaar. Deze zijn een echte toevoeging aan het interieur, maar natuurlijk wel een stuk prijziger.

De Puppy heeft voer nodig

Elke puppy heeft natuurlijk eten nodig. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type voer dat je je puppy wil voeren en het alvast in huis te halen.

Voordat je je puppy mee naar huis neemt, kan je de fokker (of vorige eigenaar/het asiel) vragen welk voer de puppy daar heeft gekregen. Vaak is het het beste om dit niet gelijk drastisch te veranderen, omdat het kan leiden tot spijsverteringsproblemen.

Je puppy gaat door een nogal stressvolle periode in zijn leven en diarree en misselijkheid kan hij daar natuurlijk minder goed bij gebruiken.

Je kunt het oude voedsel langzaam mengen met het nieuwe voedsel als je van plan bent om het voedsel in de toekomst volledig te veranderen.

Een geleidelijke verandering van het voer zorgt ervoor dat de puppy zich correct aan het nieuwe voer aanpast en vermindert het risico op ziekte of maagproblemen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Welk voer is het beste voor een Labrador Retriever

Hoe vaak moet je je Labrador Retriever wassen?

Wat te doen als je Labrador alles kapot kauwt


Puppyvoer is beschikbaar in veel varianten

Welk voer je aan je hond wil geven, hangt af van je eigen voorkeuren. Sommigen geven de voorkeur aan droog voedsel, anderen aan nat voedsel.

Verder zijn er hondeneigenaren die het voer liever helemaal zelf samenstellen en mensen die bij voorkeur alleen vers vlees voeren.

In dit artikel vind je meer informatie over de verschillen tussen de verschillende typen voer. Lees het artikel eens door als je meer hulp nodig hebt bij je keuze.

Als het op de prijs aankomt, kan voer van goede kwaliteit vrij duur zijn, dus vooraf goed marktonderzoek doen is een goed idee.

De prijs van het voer is afhankelijk van veel factoren. Zo heeft de leeftijd van de hond invloed, het geslacht, het gewicht en het activiteitsniveau. Het voer zelf verschilt in prijs door verschillende ingrediënten en de kwaliteit van deze ingrediënten.

Een andere belangrijke factor die de prijs van het voer opjaagt is de hoeveelheid vlees die erin verwerkt is. Voor puppy’s kan je uitgaan van een uitgave van € 40 tot € 60 per maand. Na verloop van tijd zullen deze kosten oplopen tot ongeveer € 60- € 100 per maand, afhankelijk van de voedselkwaliteit.

Een uitstekende brok die speciaal samengesteld is voor Labrador pups, is Royal Canin Junior. Met deze brok weet je zeker dat je puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Je kunt je plaatselijke dierenarts of fokker om hulp vragen als je wilt weten welk voedsel het beste is voor je Labrador in elke levensfase.

De Puppy moet uitgelaten worden

Halsbanden en lijnen zijn belangrijke items die jij en je hond dagelijks zullen gebruiken voor de training en tijdens wandelingen. Daarom moet goed nadenken over welke soort halsband en lijn je wil gebruiken voordat je er veel geld aan uitgeeft.

Omdat je verschillende halsbanden voor je hond zult moeten kopen terwijl deze groeit, is het erg belangrijk om op te letten dat je de juiste halsband koopt die past bij de levensfase van je puppy.

Zorg er bij jonge puppy’s voor dat de nieuwe halsband gemaakt is van een zachte stof en niet te strak zit. Je zou moeiteloos twee vingers tussen de nek van je puppy en de halsband moeten kunnen steken. Als dit niet mogelijk is, betekent dit dat de band te strak is.

Voor simpele wandelingen door gebieden waar honden niet los mogen, kan je een uitrolbare (flex) riem kopen. Hiermee heeft je puppy meer bewegingsruimte terwijl je zelf nog alle controle over de puppy hebt.

Veel hondentrainers zijn minder enthousiast over flexibele hondenlijnen. Zo’n lijn kan je puppy leren trekken aan de lijn en bij verkeerd gebruik kan hij zelfs gevaarlijk zijn.

Leer je puppy daarom altijd zich netjes te gedragen, niet te trekken aan de lijn en direct bij je te komen wanneer je hem roept. Om schade aan de nek van je pup te voorkomen, kan je het beste een tuigje omdoen als je een flex-lijn gebruikt.

Als je een tuigje of harnas zoekt voor je puppy die lang meegaat, lekker stevig is en ruim verstelbaar is, is dit tuigje van AnnyX een uitstekende optie.

Voor jonge honden zou je kunnen overwegen een halsband te kopen die je zal helpen met de training van je hond. In dit stadium is praktisch belangrijker dan elegantie.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoe maak je je Labrador moe als je geen tijd of ruimte hebt?

Hoe train je een Labrador Puppy

De beste manieren om Labrador haren te verwijderen


Je kan ook overwegen een lijn te nemen die je meer controle over de hond geeft. Een kortere lengte kan je daarbij helpen.

Als je wil gaan voor multifunctionaliteit en kwaliteit, dan is een zogenaamde politielijn een goede tip. Dit is een verstelbare lijn die bij hondentrainingen heel goed te gebruiken is. Je kan je pup er meer ruimte mee geven als dat nodig is, en je kan hem er ook tijdelijk mee vastzetten als je pup even moet wachten.

Deze multifunctionele hondenlijn is bijvoorbeeld een hele goede optie. Voor leer betaal je eenmalig wat meer, maar een goede leren lijn gaat een heel hondenleven lang mee.

Halsbanden voor je pup: de keuze is reuze

Al met al is het natuurlijk je eigen keuze welke halsband je voor je hond wil kopen. Er is een overvloed aan keuzes, zowel in de plaatselijke dierenwinkel als op internet.

Je zal altijd iets vinden dat je leuk vindt voor je puppy, en de prijs zou geen probleem moeten zijn. Gewoonlijk is € 50 meer dan voldoende voor een kwaliteitshalsband en nog eens € 30 voor een lijn, maar goedkopere opties zijn ook overal verkrijgbaar.

Het kan ook een goed idee zijn om een € 5 extra te investeren voor een identificatielabel dat aan de halsband van de hond kan worden aangebracht.

Meestal moet de puppy al zijn gechipt met de identificatiemicrochip, maar het hebben van een extra naam en telefoonnummer kan een voordeel zijn in het geval dat de puppy besluit weg te lopen of verdwaalt tijdens het spelen of trainen.

Labrador puppy penning
Bevestig een penning of tag aan de halsband van je puppy.

De vinder kan dan direct contact opnemen met jou zonder de hond eerst naar een dierenarts te hoeven brengen.

Als je een leuke hondenpenning uit een ruim assortiment wil kiezen, is een penning van Keltora een aanrader. Neus lekker door het ruime aanbod, je vindt altijd een penning die bij jou en je pup zal passen.

Je puppy moet verzorgd worden

Als het gaat om het verzorgen van je puppy, kan je twee opties kiezen. Je kunt gebruik maken van de diensten van een professionele hondenverzorger, of het zelf doen.

Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen, moet je jezelf uitrusten met enkele basistools. Een hondenborstel, kam en een nagelknipper kunnen van pas komen.

Af en toe zal je je puppy in bad moeten doen of onder de douche moeten wassen. Daarvoor heb je een puppyshampoo of zeep van goede kwaliteit nodig. Er is een ruime keuze in shampoo´s voor honden, en de kosten van alle benodigdheden zal rond de € 50 tot € 100 liggen.

Als je besluit om naar een trimsalon te gaan, kan je een complete verzorging verwachten. De prijzen zijn erg gebaseerd op de behoeften van de hond, maar de meeste plaatsen zijn betaalbaar, zelfs voor diegenen die graag weinig willen spenderen.

Tijdens de verharing laat je Labrador een gigantische hoeveelheid haren uit zijn ondervacht los. Het verharen kan geholpen worden door de vacht regelmatig goed te kammen. Een trimsalon kan je hierbij ook helpen door een groot deel van de haren te verwijderen met een waterblazer.

De waterblazer van Buxibo bijvoorbeeld is betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. Het is natuurlijk een eenmalige, vrij grote uitgave, maar tijdens de verharing zal je blij zijn dat je er een hebt. Het is een goed idee om je pup er alvast aan te laten wennen, zodat het gebruik van een waterblazer later geen problemen oplevert.

Trimsalons bieden je ook kennis van professionals die je kunnen helpen fouten te voorkomen bij het verzorgen van je puppy. Onder fouten vallen bijvoorbeeld; de hond scheren, de nagels van de hond te kort knippen en  verkeerde shampoo gebruiken.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Lees hier meer over de vachtverzorging van een Labrador Retriever

Wat kan je doen als je Labrador pup ‘s nachts jankt en piept?

Zijn Labradors hypoallergene honden?


Je kunt dus overwegen hulp te vragen van een professional voor je puppy. Wanneer je eenmaal weet hoe je je hond goed moet verzorgen kan je de verzorging zelf regelen.

Puppy’s houden van spelen

Het spreekt voor zich dat gezonde puppy’s veel spelen en rennen. Vooral Labrador pups zijn heel speels en daarom is het handig een paar kwaliteitsspeeltjes te kopen.

Speelgoed moet duurzaam en veilig zijn voor een puppy. Het mag niet stuk gaan of in stukjes breken als je pup erop bijt of kauwt. Hard plastic of duurzaam rubber voldoet prima.

Zorg ervoor dat er geen onderdelen uit het speelgoed kunnen komen die je hond in problemen kunnen brengen als hij ze doorslikt.

Wees voorzichtig met touwspeelgoed, houd de pup in de gaten en zorg ervoor dat hij het touw niet opeet. Grote hoeveelheden touw kunnen de darmen verstoppen waarna alleen een operatie je pup kan redden.

Tennisballen zijn populair als hondenspeelgoed maar ze zijn eigenlijk niet zo geschikt voor honden. De stugge stof en harde structuur van de tennisbal zorgt ervoor dat de tanden beschadigen. Koop liever een rubber bal voor honden of een andere bal met een zachte structuur die de tanden niet beschadigt.

Speelgoed helpt je hond niet alleen om de tijd te doden en sterker te worden, maar neemt ook de aandacht weg van items die niet bedoeld zijn om mee te spelen.

Zo houd je schoenen en tafelpoten veilig en heel. Ongeacht het speelgoed, moet je je puppy altijd in de gaten houden tijdens het spelen en ervoor zorgen dat het veilig is.

Hondenspeelgoed is op grote schaal beschikbaar on- en offline. € 50 Zou genoeg moeten zijn om je hond van een leuke voorraad speelgoed te voorzien, maar als je niet zoveel wilt uitgeven, zijn er altijd goedkopere opties te vinden.

Kan je niet kiezen of wil je in een keer een leuke set voor een vriendelijke prijs? Medpets heeft een aantal leuke puppy-sets. Zo heb je voor weinig geld een aantal super leuke speeltjes in huis!

Aanvullende uitrusting

Er zijn wat extra items die handig kunnen zijn wanneer je de Labrador puppy voor het eerst bij je thuis brengt.

Het eerste item is een transportbox of transportbench voor je puppy. Een transportbox kan handig zijn bij het transport van je puppy. Of je de pup nu gaat ophalen bij de fokker of maandelijks naar de dierenarts gaat, een transportbox zal altijd bruikbaar zijn.

Een draadkooi of plastic box zal prima werken, zolang het is aangepast aan de grootte van de puppy (niet te groot of te klein).

Ten tweede kan je overwegen anti-kauwspray, zoals deze van Greenfields, te kopen om kabels en andere items te beschermen die niet buiten het bereik van de puppy gehouden kunnen worden.

Zo’n spray kost rond de € 20 en kan je veel problemen besparen. Zo leert je pup ook waar hij wel op mag kauwen en waarop niet.

Het laatste dat je misschien wilt overwegen, is een hondenren of kinderhekje/ traphekje. Als je je puppy wilt beperken tot een aangewezen gebied in je huis, is het handig om zo’n hekje in de deuropening te installeren.

Deze hekjes zijn eenvoudig te installeren en een geweldige manier om te voorkomen dat je puppy rondsnuffelt op plaatsen waar hij niet mag komen.

Het zal hem ook veilig houden in het gebied dat je vooraf hebt geselecteerd voor je puppy. De prijzen voor een puppy-hek kunnen verschillen, maar je zou iets voor € 40 of minder moeten kunnen vinden.

Verder is het handig om puppy training pads in huis te halen. Labrador pups zijn over het algemeen niet heel moeilijk zindelijk te krijgen, maar een ongelukje is niet uit te sluiten. Petsentials training pads zijn vriendelijk geprijsd en zeer geliefd bij puppy eigenaren.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is de beste hondenverzekering voor Labradors?

Hoeveel mag mijn Labrador wegen

Waarom en hoe moet je de oren van je Labrador Retriever schoonmaken?


Verdiep je in het Labrador ras en hondengedrag

Ik heb dit al eerder gezegd, maar een goed boek kan je veel helpen. Door je te verdiepen in verschillende manieren van hondentraining kan je beter omgaan met mogelijke problemen of zorgen die op je pad komen.

Een ander onderwerp om je in te verdiepen is hondengedrag. Wanneer je iets meer weet over het gedrag van honden kan je gemakkelijker ongewenst of juist gewenst gedrag herkennen.

Daarnaast weet je zo beter of je Labrador pup zich comfortabel, gespannen of gestrest voelt.

Er is natuurlijk oneindig veel informatie beschikbaar online, maar een goed boek kan heel handig zijn om telkens weer te kunnen raadplegen. Een goed voorbeeld is ‘kalmerende signalen’ van Turid Rugaas. Dit boek zal je als geen ander helpen het gedrag van je puppy begrijpen.

Als je over deze kennis beschikt, krijgt je meer zelfvertrouwen en kunt je je hond makkelijker opvoeden en gezond houden.

Fundamentele veiligheidsmaatregelen voordat je je Labrador puppy thuis brengt

Voordat je je Labrador puppy thuisbrengt, moet je een ruimte kiezen waar hij voornamelijk zal verblijven. Zorg ervoor dat er geen kleine voorwerpen op de vloer of ergens binnen het bereik van de puppy liggen.

Labrador puppy’s zijn van nature zeer nieuwsgierig en ze zullen actief hun directe omgeving verkennen, dus zorg ervoor dat er geen zichtbare uitstekende voorwerpen op de grond of in de muren zijn.

Probeer alle elektriciteitskabels en stopcontacten in de onmiddellijke omgeving te bedekken. Als het niet mogelijk is, kan je ook anti-kauwspray gebruiken om te voorkomen dat de puppy op onbekende voorwerpen kauwt.

Zorg ervoor dat geen van de planten waar de puppy zal verblijven giftig is. Als je twijfelt welke planten moeten worden verwijderd, kan je snel de lijst met potentieel gevaarlijke planten voor honden bekijken.

Zorg ervoor dat je puppy in een veilige omgeving blijft als je niet thuis bent. Een puppyren of traphekje kan daar perfect bij helpen. Je kunt ook een kennel of bench kopen om ervoor te zorgen dat de puppy veilig blijft.

Dek lage stopcontacten af en zorg ervoor dat je pup op stroomkabels kan kauwen.

Als laatste kan je enkele items in de bench plaatsen om je puppy bezig te houden. Omdat het de eerste keer is dat de puppy alleen is (zonder moeder of broers en zussen), kan je hem een veiliger gevoel geven door wat knuffels in de mand of bench te leggen.

Je kunt ook een stukje kleding toevoegen, zodat de puppy zich vertrouwd kan maken met je geur. Soms geven fokkers een voorwerp uit het nest mee. Dit heeft nog de geur van de moeder en de nestgenootjes waardoor je puppy zich sneller op zijn gemak voelt bij je thuis.

Deze Snuggle Puppy kan je puppy ook helpen zich veilig en comfortabel te voelen tijdens de eerste weken in zijn nieuwe huis.