Labradors zijn populaire honden voor een kruising omdat ze kenmerken hebben die vaak door fokkers en hondeneigenaren worden gewenst. Daarom zijn er tegenwoordig meer dan 40 verschillende Labrador kruisingen.
In Nederland zijn de meningen over kruisingen nogal verdeeld, en van sommige kruisingen kan je je inderdaad afvragen of het een goed idee is om zo´n type hond te fokken. Zo zijn er hondenrassen met karakters die compleet van elkaar verschillen, en is het vaak onmogelijk om een duidelijk idee te krijgen van het karakter van een kruising tussen deze honden.
Eigenlijk komt het erop neer dat je ze allebei leuk moet vinden, en niet voor een hond moet kiezen omdat je bijvoorbeeld alleen het uiterlijk heel mooi vindt. Vergeet niet dat je tot 15 jaar lang samen moet leven met je hond, en een hond die totaal niet bij je past kan voor grote problemen en frustraties zorgen.
Aan de positieve kant, kunnen kruisingen fantastische honden opleveren, die soms gezonder zijn, en beter bij de hondeneigenaar passen dan hun rasechte ouders.
In Nederland zijn de meeste kruisingen tussen honden van rasechte ouders moeilijk te vinden. De Labradoodle is waarschijnlijk de enige uitzondering omdat deze immens populair is. Vergeet niet dat het kruisen van rashonden in eigenlijk elke rasvereniging niet gewaardeerd wordt.
Het doel van een stamboek is natuurlijk het behoud en verbeteren van een ras. Soms zijn er projecten met uitkruisingen om een ras genetisch gezonder te maken, maar een rasvereniging wil eigenlijk altijd dat er daarna teruggefokt wordt naar de rasstandaard.
Nu je begrijpt waarom rasverenigingen niet enthousiast zijn als rasechte, gregistreerde Labradors gebruikt worden voor kruisingen, begrijp je misschien ook dat je voorzichtig moet zijn als je zo´n kruising zoekt.
Helaas zijn broodfokkers vaak de enigen die geld zien in designer rassen, en dit is ook de reden dat ze daar in Nederland voornamelijk te vinden zijn. Als je niet oplet, zit je met een dubieuze kruising die afkomstig is uit een Oost Europees land, die veel te jong was om de moeder te verlaten en een grote kans loopt dodelijke ziekten zoals Parvo op te lopen vanwege het ontbreken van entingen.
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen
Welk voer is het beste voor een Labrador Retriever?
De verschillende ontwikkelingsfasen van een labrador pup
Wat kan je doen als je Labrador pup ‘s nachts jankt en piept?
Onze tip: als je verliefd bent geworden op een van de onderstaande Labrador kruisingen, verdiep je dan eerst goed in beide afzonderlijke rassen, en zoek een betrouwbare fokker. Koop niet gelijk de eerste pup die je ziet maar doe goed onderzoek en laat je niet oplichten. Soms zal je in het buitenland moeten kijken.
In dit artikel neem ik je mee op reis langs enkele van de meest populaire Labrador kruisingen.
Labradoodle
Labradoodles zijn een van de meest populaire (zo niet DE meest populaire) Labrador-mixen zijn die bestaan. Veel mensen worden verliefd op de schattige looks en mooie gekrulde vacht van Labradoodles en denken erover na een van deze honden in huis te nemen.
Labradoodles zijn ontstaan in Australië. Ze zijn het resultaat van kruisingen tussen Labrador retrievers en Poedels. Ze wegen meestal rond de 45-65 kg en leven gemiddeld 12 tot 15 jaar.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Poedel
Levensduur: 12-15 jaar
Gericht: 45-65 kg
Grootte: 55 – 60 cm
Labradoodles worden vaak beschouwd als een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën. Dit komt voornamelijk door hun gekrulde vacht, die ze erven van hun Poedel ouders.
Poedels verliezen lang niet zoveel haar als Labradors, wat in het voordeel is van mensen die last hebben van allergieën. Labradoodles zijn op zichzelf echter niet perse hypoallergene honden. Als je meer wilt weten over hypoallergene honden, bekijk dan dit artikel op Hondenblog.nl waarin de vraag naar hypoallergene honden aan de orde komt.

De gekrulde vacht van Labradoodles heeft wel een groot voordeel: het verhaart niet zo erg als de vacht van Labradors. Sommige Labradoodles kunnen echter een vacht hebben die moeilijker te verzorgen is dan die van poedels.
Labradoodles moeten veel en goed geborsteld worden om te voorkomen dat de vacht vervilt. Dit is een van de frustraties die veel hondentrimmers hebben. Veel Labradoodle eigenaren vergeten dit te doen waardoor de vacht uiteindelijk extreem kort afgeschoren moet worden.
Helaas zijn Labradoodles niet immuun voor genetische aandoeningen. Ze hebben vaak last van elleboog- en heupdysplasie, artritis en schildklierproblemen.
Labradoodles bestaan in veel verschillende kleuren. Het populairst zijn donkere tinten, maar er zijn tal van licht gekleurde Labradoodles en volledig zwarte.
Labradoodles zijn slimme en gehoorzame honden. Ze leren snel en vereisen geen uitgebreide training om de basiscommando´s te leren. Ze hebben ook niet zoveel training nodig als sommige andere, meer actieve hondenrassen. Een uur wandelen, trainen of hardlopen per dag zou voldoende voor ze moeten zijn om fit te blijven.
De combinatie van speelsheid, intelligente, een weinig verharende vacht en een leuk uiterlijk maakt de Labradoodle een zeer interessante kruising voor veel hondenliefhebbers.
Goldador
De Goldador (ook wel Golden Labrador genoemd) is een kruising tussen twee zeer populaire rassen: de Golden Retriever en de Labrador.
De Goldador is geen officieel erkend ras en heeft dus geen stamboom. Omdat Goldadors echter worden beschouwd als een “designerhond” (een designerhond is een hond die is gefokt door doelbewust twee afzonderlijke rassen te kruisen), worden ze door veel kruisingsorganisaties zoals International Designer Canine Registry of de Designer Dogs Kennel Club erkend als ras.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Golden Retriever
Levensduur: 13 – 15 jaar
Gericht: 30 – 35 kg
Grootte: tot 60 cm
Fysiek lijkt de Goldador op beide ouderrassen. De Labrador kruising kan tot 60 cm groot worden en een gewicht tot 35 kg hebben. Ze kunnen ook een leeftijd van 15 jaar bereiken.
De vacht van een Goldador is overwegend geel. Verschillende tinten geel kunnen voorkomen, variërend van lichter tot een donkere bijna rode kleur. Goldadors kunnen ook een zwarte vacht hebben, maar zwarte Goldadors zijn minder populair in vergelijking met hun gele soortgenoten.
Net als Labradors, moeten Goldadors veel beweging hebben omdat ze actieve en energieke honden zijn. Ze hebben ruimte en tijd nodig om buiten te rennen of te spelen, anders kunnen ze ongewenst gedrag gaan vertonen als gevolg van een teveel aan energie en een gebrek aan activiteiten.
Gelukkig zijn ze vrij gemakkelijk te trainen en houden ze ervan om hard te werken, dus de training van een Goldador zou geen al te groot probleem moeten zijn, zelfs niet voor een eerste hondenbezitter.
Over het algemeen zijn Goldadors geweldige honden met een gemakkelijke en vriendelijke persoonlijkheid die perfect in elk gezin passen. Ze brengen graag tijd door met kinderen en hebben genoeg energie om binnen of buiten te spelen.
Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, trainen en verzorgen, wat ze tot een geweldige huishond maakt.
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen
Hoe verzorg je de vacht van een Labrador?
Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?
Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?
Labradane
Een Labradane is het resultaat van een kruising tussen een Duitse of Deense Dog en een Labrador. Het resultaat is een vriendelijke en energieke Labrador kruising met een behoorlijk groot lichaam en een flink gewicht.
De kruising begon populair te worden in de jaren 80, toen ook andere ´designer rassen´ steeds meer aan populariteit wonnen. Ze waren vooral populair bij liefhebbers van Deense doggen, die een iets minder extreem grote hond wilden.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Duitse of Deense Dog
Levensduur: 12 – 15 jaar
Gericht: tot 75 kg
Grootte: 65 – 75 cm
Een Labradane zal echter nog steeds een grote hond zijn, met een hoogte van 65 tot 75 cm en een gewicht tot wel 75 kg. De kruising komt voor in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, bruin en brindle. De vacht is kort en makkelijk te verzorgen, ze verharen meestal twee keer per jaar.
Het kruisen van twee rassen die gevoelig zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen vraagt misschien om problemen. Deze kruising wordt echter meestal als redelijk gezond beschouwd.
Net als Labradors en Deense Doggen kunnen ze echter gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen. Daarnaast zorgt de vaak diepe borstkas ervoor dat de kruising gevoelig is voor maagtorsies. Ook een botaandoening genaamd Panosteitis kan vaker voorkomen bij dit soort grote honden.

De kruising levert meestal vriendelijke en intelligente honden op, die makkelijk te trainen zijn. Houd er echter rekening mee dat zo´n grote hond zijn eigen krachten soms niet kent en wat lomp over kan komen, zeker bij kinderen. Het is daarom van belang ze al vroeg goede manieren aan te leren.
Vanwege de grootte is een Labradane misschien wat minder geschikt voor een klein appartement. Trappen lopen moet je sowieso vermijden bij grote rassen, dus een woning op een hoge verdieping zonder lift is niet de beste optie.
Weimador of Labmaraner
Een Weimador of Labmaraner is een cruising tussen een Weimaraner en een Labrador. Deze kruising is vooral populair omdat het vaak een mooie kleur oplevert en een hond met een wat sportiever uiterlijk.
De Labmaraner of Weimador is een designer kruising die zijn oorsprong kent in Amerika. De kruising is daar ook een stuk populairder, in Nederland kom je hem niet zo vaak tegen. De zilveren Labrador is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van inmenging van Weimaraners in het Labrador ras.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Weimaraner
Levensduur: 10 – 14 jaar
Gericht: 25 – 45 kg
Grootte: tot 60 cm
Weimador´s worden gemiddeld ongeveer 55 tot 60 cm groot, en wegen ongeveer 25 tot 45 kg. De levensverwachting is 10 tot 14 jaar, maar ze kunnen wel vaker gezondheidsproblemen hebben. Voorbeelden zijn hartproblemen, maagtorsies en oogproblemen.
De kruising kan verschillende kleuren hebben, zoals zilver, grijs, bruin en zwart. De ogen zijn meestal blauw of amber gekleurd. De vacht van Weimaraners is kort, zonder ondervacht. Het lijkt erop dat de Weimador meestal dezelfde korte vacht heeft, maar een wat langere dubbele vacht is ook mogelijk.
Weimadors kunnen een wat sterker karakter hebben dan Labradors en een wat groter jachtinstinct. Dit maakt ze vaak wat minder geschikt voor hondeneigenaren zonder ervaring.
Deze kruising heeft veel energie, en ondanks het speelse en vriendelijke karakter, zijn ze minder makkelijk te trainen dan gewone Labradors. Het is een hond die zeer geschikt is voor een actieve eigenaar, en minder geschikt voor iemand die elke dag alleen een blokje om wil met zijn hond.
Borador
Het zal voor niemand een verrassing moeten zijn dat Boradors zeer slimme en zeer gehoorzame honden zijn, omdat ze afkomstig zijn van een kruising tussen Labrador Retrievers en Border Collies.
Soms is het moeilijk om aan de verwachtingen te voldoen als je ouders afkomstig zijn van twee zeer gerespecteerde hondenrassen, maar de Boradors is erin geslaagd om dat te doen.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Border Collie
Levensduur: 13 – 14 jaar
Gericht: 25 – 30 kg
Grootte: 50 – 60 cm
Ondanks dat ze nog niet door een grote kennelclub als ras worden erkend, vonden ze de weg naar de harten van veel hondenbezitters met hun vrolijke, slimme, actieve en speelse karakter.
Afhankelijk van het geslacht kunnen Boradors 25 – 30 kg zwaar, en 45 – 55 cm hoog worden. Ze worden naar verwachting ongeveer 13-14 jaar oud en lijken behoorlijk gezond in vergelijking met andere hybride hondenrassen.
Boradors komen voor in een combinatie van zwarte en witte kleuren die ze hoogstwaarschijnlijk hebben geërfd van hun Border Collie ouders. Hybride rassen verschillen echter vaak qua uiterlijk, zelfs als ze uit hetzelfde nest komen, dus verwacht niet dat je een exacte kopie krijgt van de hond die je eerder hebt gezien.

Ondanks dat ze slim en gehoorzaam zijn, hebben Boradors veel aandacht en tijd nodig voor training en socialisatie. Gelukkig willen ze hard werken en zijn ze over het algemeen dol op alle fysieke activiteiten, waardoor ze uiteindelijk gemakkelijk te trainen zijn.
Boradors brengen graag tijd buiten door, ze werken of spelen graag met hun eigenaren. Ze passen zich echter ook goed binnen aan, waar ze hun gehoorzame en vriendelijke karakter kunnen laten zien. Ze worden beschouwd als een goede match voor alle soorten mensen.
Of ze nu kinderen hebben en in een groot herenhuis wonen of alleen in een appartement wonen, Borador past hoe dan ook goed bij ze. De enige voorwaarde waar je aan moet voldoen is dat je veel aandacht moet willen besteden aan je hond door hem veel fysieke en mentale uitdagingen te geven.
Over het algemeen zijn Boradors geweldige honden die geschikt zijn voor veel potentiële hondenbezitters. Ze zijn vriendelijk, zachtaardig en speels, wat ze in combinatie met hun intelligentie en ‘will to please’ een geweldige aanvulling op iemands leven maakt. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden, te trainen en te socialiseren met mensen en andere huisdieren.
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen
Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?
5 items die je moet hebben als je je eerste Labrador pup koopt
Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?
Sheprador
De Sheprador is een andere Labrador kruising dat de afgelopen decennia is ontstaan en aan populariteit wint bij hondenliefhebbers. Een Sheprador is een kruising tussen een Labrador en een Herder – twee van de meest populaire hondenrassen ter wereld.
Meestal wordt een Duitse Herder gebruikt voor deze kruising, maar er zijn ook kruisingen met andere Herders, zoals de Hollandse Herder of Mechelse Herder.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Duitse Herder
Levensduur: 10 – 12 jaar
Gericht: 35 – 45 kg
Grootte: 50 – 65 cm
Het resultaat is een grote hond, met een gewicht van ongeveer 35-45 kg en een hoogte van 50-65 cm. Omdat Shephradors afkomstig zijn van twee hondenrassen die niet bepaald immuun zijn voor genetische ziekten, kunnen ze ook het slachtoffer worden van een genetische aandoening.
Vanwege de vermenging van twee verschillende rassen en een meer diverse genetische pool wordt algemeen aangenomen dat Shepradors gezonder zijn dan de twee aparte rassen.
Bij beide rassen komt echter heup- en elleboogdysplasie veel voor, waardoor het heel belangrijk is dat de ouders zorgvuldig geselecteerd worden.
De levensverwachting van Shepradors is gemiddeld 10 tot 12 jaar. Als de ouderdieren niet zorgvuldig uitgekozen worden, kunnen genetische aandoeningen deze leeftijd echter omlaag halen.
Helaas verharen Shepradors behoorlijk. Dit is natuurlijk minder positief voor de Sheprador-eigenaar met een allergie voor honden of stof. Herders en Labradors staan er allebei om bekend behoorlijk wat haren te verliezen tijdens de verharing.
Om het losse haar onder controle te houden, moeten ze regelmatig worden geborsteld met een kam of een hondenborstel. Af en toe een bezoek aan de trimsalon kan ook geen kwaad.
Shepradors zijn niet bepaald gemakkelijke honden, en de training vereist veel tijd, vaardigheden en doorzettingsvermogen van hun eigenaren. Dagelijkse trainingssessies zouden genoeg moeten zijn, maar het is altijd verstandig om een professionele hondentrainer te vragen om een handje te helpen of advies te geven bij de opvoeding van de jonge Sheprador.
Aan de positieve kant, zijn Shepradors geweldige honden die een goede partner en metgezel zullen zijn voor actieve mensen als ze eenmaal goed getraind en gesocialiseerd zijn.
Vanwege hun grootte en kracht hebben ze een plek nodig om hun energie af te voeren. Shepradors moeten veel beweging hebben door middel van spelletjes, loop/hardloopsessies of hondensporten zoals speuren, frisbee en behendigheid. Ze doen het niet erg goed op kleine en besloten plaatsen en wonen het liefst in grotere huizen, bij voorkeur met een tuin of een achtertuin.
Labrotties
Een Labrottie is een kruising tussen een Rottweiler en een Labrador, en heeft het meest weg van een stoere black and tan Labrador. De Rottweiler kan wel wat karaktereigenschappen toevoegen die je moeten liggen, het karakter van Rottweilers en Labradors verschilt namelijk behoorlijk.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Rottweiler
Levensduur: 12 – 14 jaar
Gericht: 30 – 35 kg
Grootte: 50 – 70 cm
Een Labrottie wordt ongeveer 50-70 cm hoog, en weegt gemiddeld tussen de 30-50 kg. Je kan een wat grotere en sterkere hond verwachten van deze kruising.
Meestal zijn de honden zwart, of zwart met bruine aftekeningen, een aftekening die black and tan heet. Ze komen echter ook voor in andere kleuren, zoals blond. De vacht is meestal hetzelfde als die van de Labrador, kort met een ondervacht.
Labrotties zijn wat waakser dan Labradors, en je kan verwachten dat ze wat minder sociaal zijn naar andere honden en mensen. Meestal levert het aanhankelijke, sportieve honden op die wel van een spelletje houden.
Het sterke en beschermende karakter van de Rottweiler, zorgt er wel voor dat je al vroeg veel aandacht moet besteden aan socialisatie met mensen en andere honden om ervoor te zorgen dat dit later geen problemen oplevert.

Een Labrottie heeft veel energie, en past daarom het beste bij een eigenaar die veel ruimte en veel tijd heeft voor een actieve, speelse en waakse hond. Vanwege het waakzame karakter van de Rottweiler, is dit misschien niet de beste kruising voor gezinnen met kleine kinderen.
Deze Labrador kruisingen worden niet vaak bewust gefokt in Nederland, je zal dus goed moeten zoeken. De prijs van een Labrottie ligt meestal niet zo hoog, maar het is een uitdaging er een te vinden.
Huskador
Husky kruisingen zijn de laatste tijd zeer populair, omdat ze vaak mooie honden met bijzondere vachtkleuren, aftekeningen en soms zelfs blauwe ogen opleveren.
De Husky is echter niet bepaald een makkelijk ras om te trainen, en van een Huskador kan je dan ook verwachten dat ze minder gehoorzaam zullen zijn dan een gewone Labrador.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Husky
Levensduur: 11 – 12 jaar
Gericht: 18 – 20 kg
Grootte: 50 – 60 cm
Afhankelijk van de ouderdieren, zal een Huskador ongeveer 18-20kg wegen en 50-60 cm hoog worden. Deze kruising levert allerlei bijzondere kleuren op, maar ook ‘simpele’ kleuren komen voor, zoals zwart, bruin en wit.
Ook de oogkleur verschilt enorm, bijna elke kleur is mogelijk, van blauw tot zwart. Sommige honden hebben ogen met verschillende kleuren, een blauw en een bruin oog bijvoorbeeld.
Beide rassen kunnen last hebben van oogproblemen, huidproblemen en een gevoeligheid voor heupdysplasie en elleboogdysplasie. Ook bij deze kruising is het dus van belang dat beide ouders getest zijn op genetische afwijkingen en gezond zijn.
De vacht is meestal wat minder bewerkelijk dan die van de Husky, maar kan nog steeds voor frustraties zorgen bij mensen die niet van hondenharen houden. De Husky is een ras dat twee keer per jaar enorm verhaart, en er is een mogelijkheid dat je Huskador dit erft van zijn Husky ouder.
Omdat de Labrador goed te trainen is, kan je verwachten dat je Huskador beter te trainen is dan de gemiddelde Husky, maar omdat de karakters van deze rassen zo verschillen is het uiteindelijke resultaat wat onvoorspelbaar.
Als je een hekel hebt aan een hond met een jachtinstinct die af en toe bananen in zijn oren heeft, dan is dit waarschijnlijk niet de juiste hond voor jou. Zoals bij elke kruising tussen honden met een verschillend karakter, is het afwachten wat voor karakter je Huskador zal hebben.
De positieve eigenschappen van beide rassen moeten je aanstaan, maar je moet ook goed om kunnen gaan met de negatieve eigenschappen, zoals het jachtinstinct van een Husky en zijn zelfstandigheid.
Huskadors hebben veel training en geduld nodig, en een sportief baasje die begrijpt wat een poolhond gelukkig maakt. De kruising is niet zo geschikt voor een appartement, maar als je hem veel beweging geeft is het niet onmogelijk om een Huskador in een appartement te houden.
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen
Hoe maak je je Labrador moe als je geen tijd of ruimte hebt?
De beste manieren om Labrador haren te verwijderen
Labrador puppy alleen thuis laten – Een snelle gids
Boxador
Een Boxador (of Boxrador) is het resultaat van een kruising tussen een Labrador Retriever en een Boxer.
Boxadors zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en zijn vriendelijke en zachte, maar hardwerkende en gehoorzame honden. Ze passen perfect bij mensen die op zoek zijn naar een hond die de actieve levensstijl van hun baasjes bij kan houden.
IN HET KORT
Kruising: Labrador & Boxer
Levensduur: 12 – 14 jaar
Gericht: tot 45 kg
Grootte: tot 65 cm
Het zijn grote honden die tot 65 cm hoog kunnen worden en tot 45 kg wegen. Ze worden verwacht rond de 12-14 jaar te leven en hebben geen grote gezondheidsproblemen.
Boxadors zijn er in verschillende kleuren. Ze kunnen een zwarte, gouden, bruine of gestroomde vacht hebben en in sommige gevallen een mengsel van die kleuren. De vacht van de Boxador is gelukkig gemakkelijk te verzorgen en heeft geen speciale aandacht nodig. Een wekelijkse poetsbeurt en af en toe een bad is voldoende.
Net als de andere kruisingen, is de Boxador geen officieel erkend ras bij een grote rasvereniging. Ze worden echter wel erkend door hybride en designer hondenclubs over de hele wereld.

Ondanks hun vriendelijke karakter moeten Boxadors goed worden opgeleid en gesocialiseerd. Het is niet bepaald een ras voor een beginnende hondenbezitter, omdat het vaardigheden, kennis, geduld en toewijding vereist om ze goed te trainen.
Ze hebben ook ruimte nodig om te rennen en te spelen, dus kleine appartementen zijn mogelijk geen geschikte plek voor dit ras.
Aan de positieve kant zijn Boxadors speels en vol vreugde, honden die een geweldige aanvulling kunnen zijn op bijna elk gezin dat genoeg tijd heeft om actief tijd met hun hond door te brengen.
Waar kan je een designer ras of Labrador kruising kopen?
De grote vraag is natuurlijk waar je zo’n leuke Labrador kruising kan kopen. Eigenlijk zijn er in Nederland alleen serieuze fokkers die zich toegewijd hebben aan het fokken van gezonde Labradoodles.
Alle andere mixen zijn moeilijk te vinden, en ze worden voornamelijk gefokt door broodfokkers. Het is daarom heel belangrijk om goed op te letten en heel kritisch te kijken naar de fokker van je toekomstige hond.
In andere landen zijn designer rassen vaak wat populairder, maar ook hier is het oppassen voor broodfokkers. Er zijn meerdere redenen om van zo’n fokker geen puppy te willen. Lees er hier meer over.
De meeste Labrador fokkers zijn gek op het ras en willen om deze reden geen andere rassen inmengen. Dit is zelfs tegen de regels van de rasverenigingen. Daarom zal je zelden een kruising tussen bijvoorbeeld een stamboom Labrador en een stamboom husky vinden.
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen
Hoeveel mag mijn Labrador wegen
Wat te doen als je Labrador alles kapot kauwt
Hoe vaak moet je je Labrador Retriever wassen?
Als je echt een van de kruisingen die we hierboven besproken hebben wil, zal je geduld moeten hebben en veel rond moeten kijken. In het asiel komen soortgelijke kruisingen overigens regelmatig voorbij, maar dan moet je wel een volwassen hond willen.