Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 18 februari 2021

Wat is het beste speelgoed voor Labrador Retriever puppies?

beste speelgoed voor Labrador Retriever puppies

Er is zoveel hondenspeelgoed verkrijgbaar, dat het lastig kan zijn om te bepalen wat het beste speelgoed is voor een Labrador pup. Moet je zacht pluchen speelgoed aanbieden? Harde speeltjes waar veel op moet worden gekauwd? Of misschien zelfs alleen interactief speelgoed?

Speelgoed voor Labrador pups moet stevig zijn en niet kunnen splinteren. Het moet ook groot genoeg zijn om niet ingeslikt te kunnen worden. Dit zijn twee basisvoorwaarden waar speelgoed voor pups aan moet voldoen, maar het geeft je nog steeds meer dan genoeg keuze.

In dit artikel zullen we het beste speelgoed voor Labrador Retriever-puppy’s opsplitsen, zodat je het speelgoed kunt vinden dat perfect is voor je pup.

Wat maakt speelgoed geschikt voor Labrador pups?

Voordat je een speeltje kiest, moet je uitzoeken aan welke kenmerken een goed speeltje voor Labrador Retriever-puppy’s moet voldoen.

Het is belangrijk dat elk speeltje dat je kiest groot genoeg is voor je puppy om te voorkomen dat hij stikt als hij het speeltje probeert door te slikken.

Labrador retrievers zijn berucht voor het opeten van dingen die niet eetbaar zijn, dus het speeltje van je labrador retriever mag ook geen kleine, losse stukjes bevatten die af kunnen breken en opgegeten kunnen worden.

Als je van plan bent je Labrador Retriever een speeltje te geven als je er niet bent om toezicht op hem te houden, is het nog belangrijker dat je pup geen stukjes van het speeltje af kan bijten, of op een andere manier in de problemen kan komen door te spelen met het speeltje.

Speeltjes van stof of touw kunnen door een vastberaden puppy vaak gemakkelijk in stukken worden gekauwd. Vulling, touw en piepers worden ook vaak ingeslikt tijdens het vernielen van speelgoed. Als je pup grote hoeveelheden touw inslikt, kan dit voor ernstige problemen zorgen.

Het is het beste om je Labrador Retriever puppy te observeren wanneer hij toegang heeft tot speelgoed. Zelfs het sterkste speelgoed kan stuk, maar er zijn zeker sterke speeltjes die minder snel kapot gaan en niet ingeslikt kunnen worden.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?

Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?


Speelgoed kan te zacht en te breekbaar zijn, maar als je een Labrador Retriever-puppy hebt die erg enthousiast kauwt, kom je er misschien achter dat sommige speeltjes ook te hard kunnen zijn.

Een stuk hertengewei is bijvoorbeeld een algemeen aanbevolen kauwspeeltje voor honden, omdat het extreem sterk is. Als je hond echter herhaaldelijk kauwt op een stevig gewei, kan hij per ongeluk een tand breken of zijn tandvlees beschadigen!

Zoek in plaats daarvan naar stevig speelgoed dat is gemaakt van rubber, of ongelooide huid, of een ander materiaal dat een beetje “meegeeft” om de tanden van je pup gezond en veilig te houden.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je pup het speeltje leuk vindt. Veel honden hebben individuele voorkeuren voor speelgoed, dus het is belangrijk dat je bedenkt welke soorten speelgoed je puppy leuk vindt bij het kiezen van het perfecte speeltje voor je Labrador Retriever-puppy.

Soorten speelgoed die het beste zijn voor Labrador Retriever puppies

Er zijn verschillende spelletjes die je met je Labrador pup kunt doen, en er zijn verschillende speeltjes die geschikt zijn voor elke gelegenheid. Je hebt voor een Labrador pup een speeltje nodig die super stevig is en langdurig kauwplezier oplevert, een speeltje dat geluid maakt, een speeltje waar je Labrador lekker aan kan trekken en een speeltje die je pup kan apporteren.

Stevige kauwspeeltjes

Een van de beste speeltjes voor Labrador Retriever-puppy’s is voedselpuzzelspeelgoed, zoals een Kong. Deze speeltjes kunnen in veel verschillende situaties gebruikt worden, en de meeste pups krijgen dit speelgoed niet stuk.

Beide speeltjes kunnen worden gevuld met het voer, gemengd met wat nat voedsel, appelmoes, yoghurt of ander soortgelijk voedsel dat veilig is voor honden, en vervolgens worden ingevroren.

Dit zorgt voor veel mentale verrijking terwijl je Labrador Retriever-puppy eraan werkt om zijn voer uit het speeltje te halen, wat belangrijk is voor intelligente rassen zoals de Labrador Retriever.

Het is ook ideaal om bevroren speelgoed aan Labrador Retrievers aan te bieden als ze tandjes krijgen, omdat het kan helpen om hun mond te kalmeren.

Dit speelgoed is vaak erg stevig en Kong biedt een hardere optie die in het zwart in plaats van rood wordt geleverd voor honden die extreem hard kauwen.

Je moet altijd toezicht houden op je hond, vooral in het begin, om te zien hoe hij zal reageren op een Kong- of Toppl-speeltje. Ze kunnen echter vaak veilig worden gegeven aan honden in hun bench of wanneer je iets nodig hebt om je pup bezig te houden.

De verscheidenheid aan vormen, texturen en smaken is enorm bij kauwspeelgoed. Je kunt het type kauwspeelgoed dat je je Labrador Retriever-puppy geeft aanpassen naarmate ze ouder worden, en hun voorkeuren veranderen.

Beste keus kauwspeelgoed voor Labrador pups:


Kong Classic

Het stevigste, multifunctionele speelgoed voor pups en volwassen honden.


Westpaw Qwizl

Dit speelgoed kun je gemakkelijk vullen met iets lekkers, wat gegarandeerd langdurig kauwplezier oplevert.


Trekspeelgoed voor pups

Labradors zijn gek op interactie met hun eigenaar. Pups kunnen dan ook oneindig lang spelen met hun baasje. Ze zijn gek op trekspelletjes, waarbij je een speeltje vasthoudt waar je pup aan kan trekken. Bij dit spelletje moet je altijd voorzichtig zijn. Laat je pup aan het speeltje trekken en trek niet hard terug, want dit kan tanden of nekwervels beschadigen.

Dit spelletje is heel geschikt om je Labrador pup belangrijke commando’s zoals ‘los’ aan te leren. Deze commando’s zullen later nog vaak van pas komen.

Veel speelgoed is gemaakt van een combinatie van touw en rubber, waardoor je het speeltje comfortabel kunt vasthouden, maar de pup zijn tanden niet kan beschadigen doordat zijn tanden in het touw blijven hangen.

Laat je pup niet alleen met speelgoed van touw als hij het leuk vindt om hierop te kauwen en de vezels opeet. Dit kan ernstige verstoppingen veroorzaken.


Beeztees Sumo Fit

De combinatie van touw en rubber maakt dit een stevig en comfortabel speeltje voor een trekspelletje.


Ruffwear Pacific Loop

Stevig speelgoed, met aan beide kanten een handvat zodat je hem altijd goed vast kunt houden.


Apporteer speelgoed voor Labrador pups

Veel Labrador Retriever-puppy’s zullen ook genieten van een spelletje apporteren, dus het is ideaal om een ​​bal of ander speeltje te vinden dat je gemakkelijk weg kunt gooien.

De Chuck-It! Het merk heeft een verscheidenheid aan opties voor ballen, zowel in maten als in texturen, naast een ballenwerper, zodat je geen slobberige ballen met je handen hoeft op te pakken.

Hun rubberen ballen zijn ideaal voor honden die tennisballen uit elkaar kauwen. Sowieso is het beter om geen tennisballen te gebruiken, de stugge stof zorgt er namelijk voor dat de tanden van je pup sneller afslijten dan nodig is.

Speel alleen apporteerspelletjes met ballen die te groot zijn om in de keel van je puppy te blijven steken. Dit betekent vaak dat je de grootte van speelgoed moet veranderen naarmate je Labrador Retriever-puppy groeit, zodat hij kan spelen met veilig speelgoed voor zijn grootte.

Beste keus apporteer speelgoed Labrador pup:


Chuckit Sport Ball Launcher

De klassieker die niet mag missen als je een Labrador hebt. Gebruik geen tennisballen.


Dummy Jachtdummy

Deze dummy is perfect speelgoed voor een jachthond. Hij is erg stevig en blijft drijven.


Beeztees Sumo Fit Stick

Het veilige alternatief voor gooien met stokken. Deze stok kan je hond niet verwonden, maar gooit wel heel lekker.


Piepspeelgoed voor je Labrador pup

Een piepspeeltje is niet noodzakelijk, maar kan wel heel handig zijn tijdens de training van je Labrador pup. Labradors zijn makkelijk te motiveren met een spelletje, waardoor je met een piepspeeltje goed de aandacht van je pup kunt krijgen.

Dit is vooral handig tijdens bijvoorbeeld wandelingen, als je je pup wil leren naar je toe te komen op commando, of als je wil dat hij fietsers, andere honden of wilde dieren negeert.

Een piepspeeltje moet stevig zijn, en je kunt je pup er beter niet alleen mee laten spelen. Veel pups vinden het leuk om dit speelgied kapot te kauwen, en de piepers kunnen problemen opleveren als ze opgegeten worden.

Beste keuze piepspeelgoed voor Labrador pup:


Kong Wubba

Stevig speelgoed met een piepje. Handig tijdens de training, om de aandacht van je pup te krijgen.


Kong Dangler Giraffe

Stevig en grappig, deze kan niet missen in je verzameling speeltjes.


Welk speeltje je ook kiest voor je Labrador Retriever-puppy, je zult een variëteit willen proberen om opties te vinden die het beste bij jou en je puppy passen.