Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 08 januari 2023

Welke Furminator gebruik je voor jouw Labrador Retriever?

De vacht van jouw Labrador heeft verzorging nodig. We schreven hierover al eens vaker op onze website. Bijvoorbeeld in het artikel “Hoe verzorg je de vacht van een Labrador?“. We gingen daar kort in op een toch wel heel handig hulpmiddel bij de vachtverzoring, namelijk de Furminator.

Met een Furminator kun je de losse haren in de vacht van je hond verwijderen. Je moet wel voorzichtig zijn in het gebruiken van de Furminator. Voor een Labrador met langer haar is het bijvoorbeeld niet aan te raden om elke week de Furminator te gebruiken. Voor een Labrador met wat korter haar kan het juist wel erg fijn zijn om elke week te kammen met de Furminator.

Tot wel 90% minder verharen

De Furminator is een gepatenteerde borstel die ontwikkeld is om diep onder de bovenvacht van jouw hond te komen. En zo worden op een zachte manier de ondervacht en losse haren verwijdert. Professionele trimmers en dierenartsen gebruiken ook de Furminator en bevelen deze ook aan Labrador eigenaren aan. Deze borstels zijn ontwikkeld voor vachten met haar wat langer dan 5 centimeter is. De borstels zijn in verschillende maten te krijgen voor een optimaal resultaat en een snelle, efficiënte vermindering van het verharen. Door het gebruik van de Furminator kunnen honden tot wel 90% minder gaan verharen!

Hoe werkt de Furminator?

De Furminator is dus een soort van borstel. Hiermee kam je door de vacht van jouw hond. De borstel verwijdert tijdens het kammen de losse haren uit de vacht. Het is erg belangrijk dat je de juiste Furminator gebruikt. Hier gaan we zo nog verder op in. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je de borstel op een goede manier gebruikt. Door de Furminator op een verkeerde manier te gebruiken, kun je de huid van jouw Labrador beschadigen, en dat wil je natuurlijk niet.

De Furminator is ideaal voor Labradors, omdat het vooral deze ondervacht is die voor zoveel haren in je huis zorgt.

Furminator voor kortharige hond

Heeft jouw Labrador wat korter haar? Dan is het aan te raden om een Furminator Hondenborstel Kortharig aan te schaffen.

De Furminator voor kortharige honden heeft specialen kammen die ontwikkeld zijn om diep onder de bovenvacht te komen en daar zachtjes de ondervacht en losse haren te verwijderen. Professionele trimmers en dierenartsen gebruiken ook vaak deze borstel.

Furminator voor langharige hond

Heb je een Labrador met langer haar? Dan kun je eens kijken naar de Furminator Hond Long Hair – S. Terwijl je borstelt ontklit je de bovenvacht en verwijder je losse haren en vuil, ook het teveel aan ondervacht wordt verwijderd zonder te snijden of de bovenvacht te beschadigen. Lees eerst wel goed de gebruiksaanwijzing om zo de Furminator optimaal in te zetten.