Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 04 juni 2020

Zijn Labradors geschikte honden voor kinderen?

Labradord met kinderen

Er zijn maar weinig ouders die er niet mee te maken hebben gekregen; kinderen die een hond willen. Je kan het gezeur waarschijnlijk bijna niet meer aanhoren, en voor veel ouders is het antwoord meestal NEE!

Maar als je, net als miljoenen andere gezinnen, je gezin wilt vergroten door een huisdier welkom te heten in je huis, dan is een hond een geweldige optie. Maar niet zomaar een hond. We denken dat Labradors DE BESTE huisdieren zijn en wanneer mensen ons vragen of Labradors goed met kinderen zijn, antwoorden we eenvoudig met “vraag het aan de honderdduizenden gezinnen die er een hebben!”

Labradors zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ze moeten wel goed opgevoed worden. Ook de kinderen moeten goed leren hoe ze zich bij een hond moeten gedragen. Een goed opgevoede Labrador zal een uitstekend maatje voor je kind zijn.

Waarom denken we dat Labradors zo goed geschikt zijn voor gezinnen met kinderen? We zijn blij dat je het vraagt. Hier gaan we alle redenen geven waarom deze honden fantastisch zijn voor je gezin en je kinderen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?

Veel voorkomende problemen waar de meeste Labrador-eigenaren mee worstelen


Waarom zijn huisdieren zo belangrijk voor families met kinderen?

Het maakt niet uit hoe oud je kinderen zijn, het is belangrijk voor hen om te leren dat dieren en de natuur dingen zijn die gerespecteerd en verzorgd moeten worden. Een Labrador geeft je kind een gevoel van eigenaarschap, liefde voor iets anders dan zijn ouders en verantwoordelijkheid. Dit zijn dingen die eigenlijk heel moeilijk op een andere manier te leren zijn.

Als je een hond thuis verwelkomt, zullen je kinderen onvoorwaardelijke liefde van hun pup ontvangen en  een nieuwe manier vinden om ook wat energie kwijt te raken. Naast het verhogen van de activiteit tijdens wandelingen, zal je huisdier je kind ook helpen om meer buiten te spelen, een fantastische metgezel te zijn en een vriend voor het leven te hebben.

Honden zijn ook geweldig in het troosten van kinderen, ze helpen ze te kalmeren en ze geven de emotionele steun die ze nodig hebben op hun rustigere momenten.

Waarom een Labrador voor je gezin met kinderen?

Het kiezen van een Labrador als familielid is een uitstekend idee. Het is een geweldig ras dat goed past in elke gezinsomgeving. Hier zijn enkele andere goede redenen waarom je een Labrador zou moeten kiezen.

Labradors zijn vriendelijk en zachtaardig

Labradors zijn zeer zelden agressief, en in het zeldzame geval dat ze dat wel zijn, komt dit meestal door een onderliggende gezondheidstoestand, omdat ze slecht zijn getraind of helemaal niet gesocialiseerd.

In de overgrote meerderheid van de gevallen hebben ze absuluut geen kwaad in zich en zullen ze je eerder dood likken dan je aanvallen. Dit gezegd hebbende, is het altijd belangrijk dat elke hond een “veilige plek” heeft om zich terug te trekken wanneer een omgeving overweldigend wordt.

In ons geval is het een bench, maar je kunt een rustig plekje maken voor je hond in een rustige hoek van een kamer en ervoor zorgen dat de kinderen weten dat deze ruimte specifiek voor de hond is en NIET voor kinderen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Waar kan je het beste een Labrador puppy kopen?

Hoe lang kan een Labrador alleen zijn?

Wat is het verschil tussen een Amerikaanse Labrador en een Engelse Labrador Retriever?


Labradors zijn makkelijk te trainen

Labradors zijn gemakkelijk te trainen, simpelweg omdat ze er alles aan doen om hun eigenaren te plezieren. Ze willen je gelukkig maken en zullen daarom vrijwel alles doen wat je van ze vraagt. Heb je moeite om je hond te laten doen wat hem wordt verteld?

Probeer dan eens een kleine traktatie als beloning. Labradors hebben de neiging om met hun buik te denken, dus met iets lekkers in het vooruitzicht zullen ze ALLES doen wat je van hen vraagt.

Een jonge Labrador kan wel wat lomp en ontstuimig zijn, dit is iets dat je door de goede trainbaarheid gelukkig in goede banen kan leiden.

Ze hebben veel energie

Er is niets beter dan je kinderen en de hond naar buiten te sturen om in de tuin te spelen, want dan komen ze allemaal een half uur later volledig uitgeput terug! Labradors zijn energieke honden, en dit betekent dat ze graag met je kinderen spelen en hen helpen wat energie kwijt te raken!

Daarnaast zullen je kinderen twee keer per dag minstens een uur per dag een wandeling willen maken, als dat betekent dat ze in de buurt van hun nieuwe beste vriend zijn, of als ze om de beurt de leiding houden. Binnenkort ben je de meest actieve familie in de buurt!

Ze hebben weinig verzorging nodig

In tegenstelling tot sommige rassen zijn Labradors een onderhoudsarm ras. Ze hebben geen eindeloze uren verzorging nodig; ze hebben geen speciale kapsels nodig en ze hebben zeker geen omgeving nodig die is afgestemd op hun wensen.

Labradors zullen in bijna elke situatie van het leven genieten, het enige wat ze ervoor in ruil vragen is wat liefde, beweging en een volle bak eten. Labradors zijn wat dit betreft makkelijke honden, waardoor het hele gezin kan meedoen om voor de hond te zorgen.

Ze zijn vriendelijk naar kinderen

Labradors zijn fantastisch bij kinderen, vooral als ze ermee zijn opgegroeid. Hoe meer ze als puppy worden blootgesteld aan verschillende sociale situaties (vooral die met kinderen), hoe beter ze zich zullen gedragen en hoe toleranter ze zullen zijn naarmate ze ouder worden.

Kinderen kunnen luidruchtig, druk en serieus actief zijn, wat allemaal overweldigend kan zijn voor een hond. Door je puppy zo snel mogelijk ongevoelig te maken voor deze stimuli, zullen ze naarmate ze groeien, gelukkig en tevreden zijn in deze situaties.

Zoals je kunt lezen, zijn Labradors een uitstekende aanvulling op elk gezin met kinderen. We pleiten er niet voor om toe te geven aan het zeuren van je kinderen, maar waarom zou je niet de tijd nemen om na te denken over hoe nuttig een nieuwe hond voor je gezin zal zijn?


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Zijn er verschillen tussen bruine, blonde en zwarte Labradors?

Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?


Wees wel duidelijk naar je kinderen, en vertel ze wat je van ze verwacht. Laat ze zich goed inlezen en voorbereiden, en ga alleen akkoord als iedereen in het gezin het eens is met de beslissing.

De extra liefde, het gezelschap en de gezondheidsvoordelen die je kinderen zullen krijgen als ze een huisdier om voor te zorgen hebben, zullen veel groter zijn dan de minpunten. We hopen dat je kiest voor een Labrador als je besluit een hond in je gezin te verwelkomen!