Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 09 maart 2021

De 3 beste benches voor Labrador Retrievers in 2022

beste bench voor labrador

Een bench kan een ontzettend handig hulpmiddel zijn bij het trainen van je Labrador Retriever pup. Het zorgt ervoor dat je pup een veilige en knusse ruimte heeft om tot rust te komen.

Als je even geen oogje op je pup kunt houden, is het handig om een bench of puppyren in huis te hebben, zodat je pup geen spullen kan vernielen en zichzelf niet in gevaar kan brengen.

De bench moet een fijne, rustige plek zijn voor je pup, waar hij zich graag uit zichzelf in terugtrekt voor een dutje. Gebruik hem daarom nooit om je pup te straffen, en sluit je pup er nooit voor lange tijd in op.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?


Onze TOP 3, beste bench voor je Labrador

Hieronder vind je onze favoriete benches voor Labrador Retrievers. Welke bench het beste bij jouw Labrador past, hangt af van je eigen voorkeuren en die van je Labrador. Sommige Labradors hebben een bench nodig met een wat lagere of grotere deur, terwijl andere Labradors vooral een stevige bench nodig hebben.

Duvo Ninja Edition Bench

De Duvo Ninja Edition bench is de beste bench voor je Labrador Retriever als het om een goede prijs kwaliteit verhouding gaat. Deze bench is stevig, en beschikt over twee deuren. De deuren aan de zijkant werken als schuifdeur, waardoor het deurtje niet irritant aan je bench bungelt als hij open staat.


Bench met grote schuifdeur

Ook deze bench heeft een schuifdeur. De grote deur aan de zijkant werkt als een soort garagedeur, waardoor je hem gemakkelijk helemaal omhoog kunt schuiven.

Dit is de beste bench voor Labradors die wat minder mobiel zijn en een grote, lage ingang nodig hebben. De grote opening zorgt ervoor dat je Labrador lekker veel ruimte heeft om om te draaien wanneer de bench open staat.


Duvo Heavy Duty

De Heavy Duty bench van Duvo is niet alleen mooi, hij is ook ontzettend stevig. Deze bench is de beste keuze voor je Labrador als hij graag benches sloopt of ontsnapt. Voor een hele redelijke prijs, heb je een oerdegelijke, stijlvolle bench voor je Labrador.

Je kunt de bench op wieltjes zetten, zodat je hem heel makkelijk kunt verplaatsen. Deze bench kan niet opgevouwen worden, en het stevige materiaal maakt hem wat zwaarder dan de normale draadkooien.

Stevigste bench voor een Labrador

Wil je een bench die een Labrador leven lang meegaat? Of misschien zelfs wel 2 labradorlevens? Dan is een aluminium bench van Kelders Kooien de beste keuze. Deze bench is onverwoestbaar, en kan ook goed in een grote auto gebruikt worden.

De bench doet wat meer pijn in de portemonnee, maar je krijgt er heel veel voor terug. Als je het robuuste uiterlijk van deze bench niet mooi vindt, kun je er een mooie deken overheen leggen, of bijvoorbeeld een ombouw van hout maken. De bench kan dan ook dienst doen als luxe bijzettafel.

Budget vriendelijke bench voor een Labrador

Als je weinig geld uit wil geven, maar toch een fijne bench wil voor je Labrador, dan is deze deLuxe verzinkte bench van Adori een goede optie.Deze bench is met een prijs onder de 70 euro gunstig geprijsd, en tegelijkertijd van voldoende kwaliteit voor een Labrador.

De bench heeft 2 deuren, die niet zo handig zijn als de schuifdeuren van de benches hierboven, maar ze voldoen zeker. Dit is een prima bench voor de hondenliefhebber met een kleiner budget.

BenchDeurenMaatPrijs
Duvo Ninja Edition2105 x 71 x 79€ 116,95
Bench schuifdeur2107 x 71 x 77€ 109,99
Duvo Heavy Duty2108 x 71 x 78€ 139,45
Kelders Kooien Aluminium1106 x 71 x 81€ 349,00
Adori De Luxe Verzinkt2107 x 71 x 77€ 67,95

Welke maat bench is geschikt voor een Labrador Retriever?

Het is belangrijk om de juiste maat bench voor je Labrador te kiezen. Een te kleine bench is zeer oncomfortabel en vervelend voor je hond. De kans is groot dat je hond minder graag in zijn bench gaat liggen als deze te klein is.

Hoe groot moet de bench zijn voor een Labrador pup?

Voor een goede benchtraining, en een tevreden pup, heb je de juiste maat bench nodig. Groter is eigenlijk altijd beter. Sommige hondeneigenaren zullen beweren dat de pup zijn behoefte sneller in de bench zal doen als deze te groot is, maar dit is niet waar.

Koop je bench dus gelijk zo groot, dat je Labrador er ook nog gemakkelijk gebruik van kan maken als hij volwassen is. Als je zeker weet dat je geen bench meer wil gebruiken als je hond volwassen is, zou je een iets kleinere bench kunnen kopen.

Let erop dat je pup zijn kopje niet door de tralies kan steken, waardoor hij vast kan komen te zitten. Om dit te voorkomen bij hele jonge pups, kun je ook een benchhoes gebruiken, zoals deze van Adori.

Hoe groot moet de bench zijn voor een volwassen Labrador?

Een bench moet zo hoog zijn, dat je Labrador er met gemak in kan staan, het is niet fijn voor je hond als hij moet bukken. Een hoogte van ongeveer 75 cm is meestal voldoende, maar meer mag natuurlijk altijd.

Voor de lengte en breedte van de bench, moet je er rekening mee houden dat je Labrador languit in de bench moet kunnen liggen, en zich makkelijk om moet kunnen draaien in de bench. Een bench voor een Labrador moet een minimale lengte van ongeveer 105 cm hebben, en een minimale breedte van ongeveer 70 cm.

Benches die 105 cm of langer zijn, zullen dus vaak de juiste verhoudingen hebben voor een volwassen Labrador Retriever.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bench?

Benches bestaan in allerlei soorten en maten, en ze kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materialen. De kwaliteit kan ook enorm verschillen, en bij Labradors is de kwaliteit zeker een punt van aandacht.

Stevigheid van de bench

Labradors zijn grote honden, die af en toe in hun enthousiasme wat lomp uit de hoek kunnen komen. Daarnaast zijn ze heel intelligent, waardoor je bench niet alleen stevig moet zijn, maar ook geschikt voor houdini’s die snel door hebben hoe je een sluiting moet openen.

Het is natuurlijk heel belangrijk dat je je Labrador goed aan de bench leert wennen, en hem er alleen in opsluit als dat echt niet anders kan, en hij rustig en moe is. Hierdoor wordt de kans een stuk kleiner dat je bench aan de kracht en intelligentie van een Labrador onderworpen wordt.

Desondanks is het handig als de bench deze kracht en intelligentie kan hebben, zodat je Labrador de bench niet binnen een paar weken sloopt.

Deurtjes in de bench

De deurtjes van een bench moeten stevig vastgemaakt zijn, en niet zomaar los kunnen breken. De vergrendeling moet natuurlijk ook stevig zijn, en bij voorkeur aan de bovenkant en aan de onderkant van het deurtje zitten. Het deurtje moet ook van stevig materiaal gemaakt zijn, zodat hij niet zomaar doorbuigt als de hond ertegenaan leunt.

Het is een voordeel als de bench meerdere deurtjes heeft. Zo kun je de bench op allerlei manieren in je huis zetten, en hoef je hem niet in rare hoek neer te zetten omdat het deurtje anders niet open kan.

Er zijn benches met handige systemen voor de deurtjes, waardoor je ze bijvoorbeeld open en dicht kunt schuiven. Dit scheelt ruimte in huis, en je stoot niet elke keer tegen het deurtje aan. De benchdeuren kunnen ook niet per ongeluk dichtvallen met zo’n systeem.

Plastic of metalen bodem

De bodemplaat van de bench kan van plastic of van metaal gemaakt zijn. Voor een Labrador is een bodem van metaal vaak beter omdat het steviger is, maar dit is wel gladder en het maakt meer lawaai als je Labrador erop loopt.

Bedenk zelf wat je het liefst hebt, een plastic bodem kan ook stevig zijn als je een bench van goede kwaliteit koopt. Een plastic bodem is ook lichter, wat handig kan zijn als je de bench regelmatig op wil bergen.

Veel hondeneigenaren vinden het geluid van hondenpoten en nagels op de metal of plasticen onderbak van de bench vervelend. Ook honden zelf vinden dit meestal geen fijn materiaal om op te lopen. Je kunt dit makkelijk oplossen door een stuk rubber mat op maat te knippen en deze in de bench te leggen. Bekijk hier bijvoorbeeld rubber matten op rol van IVOL.

Inklapbare bench

Of een bench inklapbaar is of niet, is een persoonlijke voorkeur. Een inklapbare bench kan handig zijn als je de bench niet vaak gebruikt, of als je de bench ook mee wil kunnen nemen in de auto of op vakantie.

Als je de bench alleen in huis gebruikt, en deze altijd gebruikt, hoeft de bench niet inklapbaar te zijn. Het voordeel van een bench die niet inklapbaar is, is dat deze vaak een stuk steviger is dan een bench waarbij dit wel kan.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Labrador fokkers in Nederland

Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?

Waar kun je een Labrador adopteren en wat moet je weten?


Tips voor je hondenbench

Rubber onderzetters onder een draadkooi

Deze rubberen onderzetters, kun je onder je bench klikken, waardoor hij geen krassen maakt op je vloer en niet verschuift. Honden gaan niet altijd voorzichtig de bench in en uit, en een normale draadkooi bench zal daardoor vaak verschuiven.

Maak de voer of waterbak vast aan de bench

Maakt je hond er een zooitje van door elke keer zijn voerbak of drinkbak om te gooien? Het is heel vervelend als de dekens of de mand van je Labrador steeds nat is omdat de waterbak omgestoten wordt.

Je kunt deze het beste buiten de bench zetten, maar als je even wegmoet, kun je je hond natuurlijk niet zonder water achterlaten. Deze super handige inkklapbare drinkbak voor honden, kun je gebruiken wanneer je hem nodig hebt, en inklappen als je hem niet wil gebruiken.

Geef je hond een lekker zacht oppervlak om op te liggen

Je kunt je hond een matras in zijn bench geven, of er een kussen inleggen. Veel honden vinden een lekker zacht oppervlak fijn, maar pups kunnen soms kussens kapotmaken.

In veel gevallen kan een Vetbed een goede oplossing zijn. Dit is een heerlijke zachte, sterke mat met een rubberen onderkant zodat hij niet glijdt in de bench. Deze mat kan op maat geknipt worden.