Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 25 oktober 2019

Tech gadgets om je Labrador in de gaten te houden

gadgets om je Labrador

Ben je benieuwd wat je Labrador allemaal uitspookt wanneer je snel even weg van huis bent? Geen zorgen, want in dit artikel vind je de beste tech gadgets om je Labrador in de gaten te houden!

Ben je zelf geen trotse eigenaar van een Labrador? Wees dan vooral niet ongerust, want deze gadgets kunnen elke hond moeiteloos in de gaten houden!

Het zal je namelijk maar gebeuren. Je komt thuis van een loodzware dag op het werk en je wil het liefst lekker languit op de bank neerploffen. Echter begint de chaos al zodra je de deur van je appartement openmaakt.

Je kan en wil op dat moment je eigen ogen eigenlijk niet meer geloven. Daarbij val je zelfs bijna om van de schrik. Niet normaal, wat een bende!

Over de hele vloer ligt een combinatie van hondenvoer en kleine deeltjes kussensloop. Al die kleine stukjes stof vormde vanmorgen nog het zachte donskussen van je gloednieuwe bank in de woonkamer.

Om dit soort scenario’s in de toekomst te voorkomen, nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen in de lijst hieronder. Deze staat namelijk vol met tech-gadgets voor iedereen die zijn Labrador niet helemaal vertrouwt als die alleen thuis is. Ook voor de honden die hun eigen plan trekken wanneer ze loslopen vind je hier goede gadgets.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Kan je een Labrador nemen wanneer je fulltime werkt?

Hoe lang kan een Labrador alleen zijn?

Veel voorkomende problemen waar de meeste Labrador-eigenaren mee worstelen


KYON tracker

De eerste gadget uit dit rijtje tech gadgets voor je Labrador steelt eigenlijk al direct de show als trendy halsband met ingebouwde led-lampjes.

Uiteraard heeft deze gadget nog een paar andere opties in z’n mars. Zo gebruik je de ingebouwde GPS-functie om je hond nauwlettend in de gaten te houden. Via de bijhorende app volg je elke beweging van het huisdier op je smartphone.

Kijkend naar de andere functies van de KYON tracker, dan is de GPS-functie niet meer dan het topje van de ijsberg. Opmerkelijk is het ingebouwde ultrasound geluid, dat ervoor zorgt dat je hond stopt met blaffen.

Zelfs wanneer je als eigenaar niet thuis bent is deze speciale modus te gebruiken. In de halsband zit namelijk een microfoon die zorgt dat de ultrasound geactiveerd wordt.

Daar komt bij dat het apparaatje een accuduur heeft van ongeveer 30 dagen. Zo blijf je gegarandeerd op de hoogte van alles dat je hond doet. Binnen no-time weet je zo precies waar de trouwe viervoeter van het gezin zich bevindt. Schrik dan ook niet van de prijs. De aanschaf van de KYON is 249,- dollar en is hier verkrijgbaar.

Buddy

Een hond is altijd blij om je te zien als je bijvoorbeeld net thuiskomt van je werk. Dankzij Buddy kun je je Labrador zelfs op je werk in de gaten houden. Zijn dagelijkse activiteiten zijn op een smartphone eenvoudig te volgen en dankzij de GPS-halsband kun je altijd een oogje in het zijl houden.

Zo meet de halsband het aantal stappen dat je hond zet, de temperatuur van je hond en natuurlijk de GPS-locatie. Stel dat je een kamer hebt in huis, waar de hond absoluut niet mag komen.

Dan is Buddy de beste vriend, die je als baasje kan hebben op dat moment. Ideaal natuurlijk mocht je de voorkeur geven aan een schoon, opgeruimd en volledig intact huis. Via de ondersteunende app zie je namelijk precies hoe het gaat met je Labrador. De halsband is dusdanig ontworpen dat je hond deze twee weken non-stop om kan hebben.

Petcube

De volgende uit dit rijtje tech gadgets voor je Labrador is een verhaal apart. Praat en speel op afstand met je viervoeter door middel van de ingebouwde camera. Je kunt het beeld bijvoorbeeld 3x inzoomen en het opgenomen beeldmateriaal kan zelfs tot wel 30 dagen bewaard worden.

De HD-camera maakt het niet alleen mogelijk om je hond met een smartphone of tablet nauwlettend in de gaten te houden. Dit apparaatje zorgt er tevens voor dat je hond gegarandeerd vermaakt wordt, zelfs als je niet thuis bent.

Via de geavanceerde laserfunctie wordt het tevens mogelijk om je hond op meerdere plekken in huis te monitoren. Hiervoor dien je dan wel elke ruimte te voorzien van een extra camera.

Dankzij de ingebouwde speaker en -microfoon kun je met je huisdier praten en hem horen. Verder krijg je een melding als er ongewone geluiden en bewegingen in je huis worden geregistreerd. De ondersteunde Petcube-app opent een enthousiaste community aan dierenliefhebbers. Gebruikers van deze gadget delen hier maar al te graag hun ervaringen.

RelaxoPet

Sommige honden kunnen bij gelegenheden als oudejaarsavond of zware onweersbuien nogal bang worden. Ditzelfde geldt trouwens ook voor dagelijkse situaties. Denk aan zoiets als autorijden, alleen dat kan bij bepaalde huisdieren al voor de nodige stress zorgen.

Het bedrijf Relaxo Pet heeft voor dit soort vervelende situaties een aantal uitstekende gadgets in huis. De RelaxoDog is een kleine tech gadget die binnen enkele ogenblikken zorgt voor een aangenaam gevoel van ontspanning bij elke hond.

In principe kun je het apparaatje overal gebruiken en is het bedoeld om je huisdier in een stressvolle situatie te kalmeren. Dit gebeurt door middel van hoogfrequente tonen.

Laïka

Als je tijdens of na een lange werkdag met je geliefde vierbenige vriend wilt communiceren, kun je het beste ‘Laika’ op je verlanglijstje van dit jaar zetten.

Deze tech gadget voor je Labrador is vergelijkbaar met een mobiele robot en brengt niet alleen je grote vriend in beweging, maar je kunt hem ook zelf op afstand bedienen met je smartphone.

Dankzij de camera, microfoon en luidsprekers kun je communiceren met je huisdier. Als klapper op de vuurpijl, kun je jouw trouwe viervoeter ook door Laïka laten belonen met een traktatie.

Pawly

Pawli gebruik je als een mobiele spion in huis mocht je er zelf even tussenuit zijn. Deze speelkameraad voor je hond is te bedienen via je smartphone en tablet.

Dankzij de ingebouwde camera kun je je hond altijd in de gaten houden terwijl je onderweg bent. Je kunt zelfs via een kleine luidspreker met je huisdier praten.

Pintofeed

De Pintofeed is een van die tech gadgets die je Labrador eten geeft wanneer jij dat wilt. Dit apparaatje kun je overal bedienen via de ondersteunende app voor je smartphone. De geïntegreerde container kan tot wel 4,5 kilo droog voedsel opslaan.

De gadget geeft daarbij zelfs een melding wanneer het voer bijna op is. Zodra dit het geval is verstuurt de Pintofeed direct een berichtje via e-mail, sms, Twitter of Facebook.

Tractive

Niet alleen de katten van de wereld zijn slim tegenwoordig, ook voor honden zijn er veel technische accessoires die het leven voor van je trouwe viervoeter wat makkelijker maken.

Dit is de Tractive. Volgens de makers is het dé tech gadget om je huisdier te monitoren. Met de GPS Tracker kun je jouw hond (of zelfs de kat) altijd en overal terugvinden. Volg de exacte locatie via de app voor smartphones.

Het apparaat is waterdicht, verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan eenvoudig om de hals van je huisdier worden bevestigd.

Furbo

Deze kandidaat uit dit rijtje tech gadgets voor je Labrador heet Furbo en is al wat langer op de markt verkrijgbaar. Dankzij dit technologische hoogstandje kun je jouw Labrador thuis op de voet volgen.

Je kunt hem niet alleen zien, horen en met hem praten. Je kunt bijvoorbeeld ook traktaties geven aan je hond. Bovendien zit er een functie op deze gadget die direct een melding naar je smartphone of tablet stuurt wanneer de hond blaft.

Zo kun je binnen no-time checken of alles nog in orde is je woning. De camera is eenvoudig in te stellen en kan op verschillende apparaten worden aangesloten.

Petnet SmartFeeder

Elke baasje gunt zijn viervoeter natuurlijk het állerbeste. Ook als je zelf even snel weg bent, kun je tegenwoordig je smartphone gebruiken om ervoor te zorgen dat je huisdier voldoende voer krijgt.

De Petnet SmartFeeder is een automatische voerbak die werkt met een app voor je smartphone of tablet. Bovendien bepaal je zo ontzettend nauwkeurig hoeveel en wanneer het eten voor je hond geserveerd kan worden.

Je kunt dit soort tech gadgets vaak dusdanig voorprogrammeren dat het voer alleen op bepaalde tijden door je Labrador gegeten kan worden. Daar komt bij dat je via een mobiele telefoon snel kunt controleren of het ook daadwerkelijk wordt gegeten.

Ideaal! Omdat je hond zo dus niet steeds op verschillende tijden gevoerd wordt. Daarbij kan het voor honden met een gevoelige maag goed zijn om veel kleine maaltijden gespreid over de dag te eten, waarbij deze gadget heel goed kan helpen.

Het voer van de SmartFeeder hoef je trouwens ook niet elke keer opnieuw te vullen, dit kan deze innovatie tech gadget voor je Labrador verrassend genoeg volledig zelf.

GoBone

‘GoBone’ is een speelgoedrobot op wielen die je volledig kan instellen naar de behoeften van je Labrador. Als gebruiker stel je eenvoudig in hoe oud je hond is, hoeveel hij weegt en wat voor ras het is.

Vervolgens bepaalt de GoBone aan de hand van het speelgedrag van jouw hond welk algoritme bij je huisdier past. Deze gadget zorgt er zo namelijk voor, dat je hond elke dag genoeg beweging krijgt.

Ook is deze robot in staat om spelletjes te spelen met je huisdier. Ideaal natuurlijk als je zelf op dat moment niet aanwezig bent.

Daarnaast kun je deze gadget als gebruiker moeiteloos op de automatische piloot laten draaien. Of je stuurt het bot aan door middel van de smartphone-app en zo alsnog ‘samen’ met je hond spelen.