Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 18 januari 2023

Is een hondenverzekering nodig? Alle voordelen handig op een rij gezet.

Honden zijn natuurlijk geweldige huisdieren die veel liefde en gezelschap bieden aan jouw als baasje maar ook jouw gezin. Helaas kan er iets vervelends gebeuren en kan jouw hond ziek of gewond raken.

Wanneer dat gebeurt kunnen de kosten voor de dierenarts en eventuele medische specialisten snel hoog worden. Dan kan het gebeuren dat er grote financiële zorgen ontstaan. Een hondenverzekering is hiervoor de oplossing. Met zo’n verzekering kun je de risico’s voor medische kosten afdekken. Mocht er onverwachts iets gebeuren met jouw hond, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken voor de kosten voor de dierenarts. Hieronder gaan we in op de voordelen van zo’n hondenverzekering.

Medische kosten gedekt

Als eerste helpt een hondenverzekering om de kosten van medische behandelingen te dekken. Dit kan variëren van routine bezoekjes en vaccinaties tot chirurgie en opnames in een specialistisch centrum. Veel verzekeringen bieden ook een dekking voor alternatieve behandelingen zoals bijvoorbeeld acupunctuur en fysiotherapie.

Het welzijn van jouw hond

Een hondenverzekering kan bijdragen aan het welzijn van jouw hond. We bedoelen hiermee dat je je als baasje zijnde geen zorgen hoeft te maken over de kosten van eventuele medische behandelingen. Daardoor laat je jouw hond waarschijnlijk sneller behandelen wanneer dit nodig is. De kans op herstel en en de juiste zorg is hierdoor veel groter. Uiteindelijk wil elk baasje het beste voor zijn of haar hond. Maar niet elke financiële situatie laat dat toe. Door de hondenverzekering hoef je in ieder geval niet na te denken mocht je voor de keuze wel of niet naar de dierenarts te komen staan.

Beschermt tegen torenhoge kosten

Een goede hondenverzekering beschermt je tegen torenhoge kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen. Stel je voor dat je hond een aandoening heeft die heel duur is om te behandelen of wanneer je hond betrokken raakt bij een ongeval. In deze situaties helpt een hondenverzekering je deze kosten te kunnen voldoen. Je raakt hierdoor zelf niet in de financiële problemen.

Hondenverzekering en veiligheid

De hondenverzekering kan ook bijdragen aan de veiligheid van jouw hond. Sommige verzekeringen bieden bijvoorbeeld een dekking voor diefstal of vermissing. Het klinkt misschien vreemd maar er zijn genoeg verhalen van honden die zonder toestemming van de eigenaar worden meegenomen. Een hondenverzekering helpt dan bijvoorbeeld om de zoekkosten te dekken of voorziet in juridische bijstand.

Kortom: verzeker je hond en voorkom hiermee vervelende randzaken

Wanneer je een goede hondenverzekering afsluit zorg je dus voor:

  • Rust: je hebt geen zorgen over de financiële afhandeling
  • Welzijn: je kunt zonder nadenken de beste medische behandeling voor je hond starten
  • Veiligheid: sommige verzekeraars helpen je in zaken als diefstal of vermissing
  • Financiën: geen torenhoge koste voor de dierenarts of specialisten

Wat is de beste hondenverzekering?

Het kiezen van de beste hondenverzekering is iets wat je zelf moet doen. Een verzekering is heel persoonlijk en hangt helemaal af van jouw situatie. Hoeveel wil je per maand betalen, welke risico’s wil je afdekken, wil je ook een eigen risico, sluit je bepaalde ziektes en aandoeningen uit? Dat zijn allemaal vragen die je voor jezelf helder moet hebben, voordat je een hondenverzekering afsluit. Wat we welk kunnen melden is dat wij enthousiast zijn over de hondenverzekering van Petsecur.

Zijn zijn zich er bewust van dat iedere hond of kat anders is en dat hetzelfde geldt voor de baasjes. Daarom hebben zij goed doordachte pakketten samengesteld, die inspelen op de behoefte en zoveel mogelijk flexibiliteit bieden. De drie grootste voordelen van Petsecur:

  • De hoogste uitkering van Nederland
  • Geen wachttijd, snel verzekerd
  • Geen overstapkosten

Benieuwd naar de pakketten van Petsecur? Bekijk ze hier in een handig overzicht.