Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Geplaatst op: 08 februari 2020

Labrador Prijs – wat kost een Labrador Retriever

Labrador prijs

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een Labrador, vraag je je waarschijnlijk af wat de prijs van een Labrador is, en waar je het beste een Labrador-puppy kan kopen.

Er zijn verschillende soorten Labradors, dus prijzen kunnen variëren op basis van leeftijd, kleur, type, stamboom en vele andere factoren.

In dit artikel zullen we de kosten van Labrador-puppy’s en volwassen honden met en zonder stamboom bespreken en wat informatie geven over waar je een Labrador Retriever kan kopen.

Maar voordat we naar de naar de prijs van een Labrador kijken, is het een goed idee om te vertellen wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat is het beste kussen, matras of mand voor een Labrador retriever?

Wat is het beste voer voor een Labrador puppy?

Hoe maak je je Labrador moe als je geen tijd of ruimte hebt?


Welke kosten betaalt de fokker?

Als je een Labrador puppy van een goede fokker koopt, zijn er een aantal dingen die de fokker al voor je betaald heeft, en die dus inbegrepen zijn in de prijs van een Labrador puppy.

Vaccinaties

Elke Labrador puppy moet worden ingeënt tegen enkele veel voorkomende ziekten waar honden gevoelig voor zijn. Vaccinaties vinden echter plaats in een ander stadium van het leven van de puppy en niet allemaal tegelijk.

Labrador puppy’s worden meestal 4 keer gevaccineerd voordat ze volwassen worden. De eerste vaccinatie voor het Parvo– en hondenziektevirus wordt aan hen verstrekt op de leeftijd van 6 weken.

De tweede injectie wordt gegeven op de leeftijd van 8-9 weken. 3 Weken later, op de leeftijd van 12 weken, krijgt een pup de derde injectie. De laatste wordt aanbevolen om te worden toegediend op de leeftijd van 6 tot 12 maanden oud.

Afhankelijk van de leeftijd die je ​​Labrador-puppy heeft wanneer je hem koopt, is deze mogelijk volledig gevaccineerd of gedeeltelijk gevaccineerd.


SNELLE TIP

De beste voorbereiding begint met een goed boek. Wil je alles leren over Labrador Retrievers voordat je puppy thuis komt? Lees dan het boek ‘Labrador Retriever’ van Esther Verhoef


Ontwormen

Labrador puppy’s moeten elke 2 weken worden ontwormd vanaf de tweede week van hun leven. Daarna moeten ze elke maand worden ontwormd totdat ze de leeftijd van 6 maanden bereiken. Volwassen Labradors moeten 4 keer per jaar worden ontwormd, maar dat is uiteraard niet inbegrepen in de prijs van de Labrador puppy.

De beste ontworming voor honden is Milbemax. Dit middel werkt tegen allerlei verschillende soorten wormen, en het is een van de weinige middelen die ook tegen hartwormen werkt. Dit middel kost ongeveer 8 euro per tablet.

DNA-certificaat

Als je besluit een puppy van een officiële fokker te kopen, moet je een DNA-certificering ontvangen die de afstamming van je hond zal bewijzen.

Samen met het DNA-certificaat ontvang je het hondenpaspoort met alle belangrijke informatie en alle gegeven vaccinaties.

Elke hond in Nederland moet een registratiechip hebben. Pups moeten volgens de wet gechipt worden voordat ze 7 weken oud zijn. Ook dit laat de fokker dus voor je doen.

Let wel op dat je de chip nog op je naam moet laten registreren wanneer je een puppy koopt.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

5 items die je moet hebben als je je eerste Labrador pup koopt

Hoe verzorg je de vacht van een Labrador?

Hoe maak je een Labrador puppy zindelijk?


Prijs Labrador met Stamboom

Voordat we erop ingaan, is het belangrijk om te benadrukken dat elke fokker een andere prijs voor zijn honden kan vragen. De prijzen die we in dit gedeelte zullen bespreken, dienen als een nuttige richtlijn en niet als een nauwkeurige evaluatie. De volgende prijsklasse is gebaseerd op marktonderzoek en informatie verstrekt door sommige Labrador-fokkers via direct contact.

Prijs Labrador pup met stamboom

De prijs voor een Labrador puppy met stamboom kan op basis van enkele factoren verschillen. De oorsprong, gezondheid en kwaliteit van de ouders, evenals de reputatie van de fokker kunnen allemaal invloed hebben op de prijs.

Als de puppy uit een hoog aangeschreven lijn van Labrador-kampioenen komt, kan dit je ergens tussen de € 1500 – € 2000 kosten, afhankelijk van een fokker.

Als de pup daarentegen van een minder gerenommeerde lijn komt, zal de prijs variëren van € 1000 tot € 1400.

De uiteindelijke prijs voor een Labrador puppy met een stamboom kan erg varieren en hangt voor een groot deel af van de fokker.

Wat moet je van een Labrador-fokker verwachten?

Er zijn een aantal ongeschreven regels onder hondenfokkers die je moet weten voordat je er een bezoekt.

Ten eerste is de prijs niet het belangrijkste voor een fokker. Wat ze in plaats daarvan zoeken is een geschikt huis voor hun nesten. Ze willen ervoor zorgen dat hun puppy’s in veilige en liefdevolle huizen terechtkomen.

Om deze reden kiezen sommige fokkers de puppy voor je, en kan je er niet zelf een uitkiezen. Het wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de juiste puppy naar de eigenaar gaat met de bijpassende kenmerken.

Ten tweede kunnen Labrador-fokkers je om wat informatie over jezelf vragen voordat ze een beslissing nemen om je hun puppy te verkopen.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wat heb je nodig voor een Labrador puppy?

Welk voer is het beste voor een Labrador Retriever?

Labrador puppy alleen thuis laten – Een snelle gids


Als je hebt besloten contact op te nemen met een fokker, zorg er dan voor dat je alles opslaat dat belangrijk kan zijn voor een fokker voordat je de prijs vraagt. Dingen die je in je aanvraag moet toevoegen, zijn onder meer:

  • Redenen waarom je op zoek bent naar een Labrador puppy,
  • Je achtergrond – heb je kinderen, waar woon je, werk je, heb je genoeg tijd voor een hond etc.
  • Wil je graag een (jacht) sport uitvoeren met je Labrador, of wil je gewoon een leuke gezinshond?

Labrador fokkers hebben er meestal een hekel aan als je ze direct vraagt naar beschikbare pups en de prijs van de pups.

Prijs volwassen Labrador met stamboom

De meeste mensen besluiten een Labrador-puppy te kopen, maar sommigen zijn geïnteresseerd in het adopteren van een volwassen Labrador met een stamboom.

Als je een van hen bent, zijn er enkele mogelijkheden om uit te kiezen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het moeilijk is een ​​volwassen Labrador met een stamboom te vinden. Je zal dus behoorlijk veel geduld nodig moeten hebben.

De meeste Labradorfokkers zullen zelf zorgen voor herplaatsing van volwassen Labradors uit hun nesten. Wanneer iemand niet meer voor zijn Labrador kan zorgen om wat voor reden dan ook, zullen ze dus eerst de fokker benaderen.

Vervolgens zal de fokker een bericht op zijn eigen website zetten, of er een laten plaatsen op de website van een van de Labrador verenigingen.

Een van deze verenigingen is de Nederlandse Labrador Vereniging. Hier zal je dus ook de beschikbare herplaatsers vinden.  Ook op de website van Labrador Kring Nederland zijn af en toe herplaatsers met een stamboom te vinden.

Zoals eerder vermeld, is het moeilijk om volwassen Labradors met een stamboom te koop te vinden en in de meeste gevallen bepaalt de vorige eigenaar de prijs. Deze is vooral gebaseerd op de leeftijd. Het is daarom moeilijk om de prijs van zo’n hond te schatten.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Hoeveel mag mijn Labrador wegen

De verschillende ontwikkelingsfasen van een labrador pup

Wat kan je doen als je Labrador pup ‘s nachts jankt en piept?


Prijs Labrador zonder Stamboom

Labradors zonder stamboom zijn makkelijk te vinden en kosten meestal minder dan Labradors met stamboom. Er zijn veel verschillende verkopers van Labradors zonder stamboom, dus je moet altijd voorzichtig zijn als je besluit een hond te kopen van een niet-geverifieerde verkoper.

Sommige kunnen afkomstig zijn van een ongepland nest of van iemand die het leuk vindt af en toe een nestje bij zijn eigen Labrador teefje zonder stamboom te fokken. Er zijn echter ook een heleboel Labradors afkomstig van broodfokkers in Nederland of Oost-Europa.

Labrador pup prijs

Labrador puppy’s zonder stamboom kunnen in prijs variëren van € 450 tot € 900. Er zijn echter enkele belangrijke dingen die we moeten vermelden voordat je besluit er een te kopen.

Het kopen van een Labrador puppy uit onbekende bron kan lastig zijn. Je moet altijd een achtergrondcontrole van de verkoper uitvoeren om te controleren of je niet wordt opgelicht.

Er zijn veel verhalen van mensen die besloten een puppy te kopen via onbekende bronnen en eindigden met een zieke hond of een kruising omdat ze de adverteerder niet hadden gecontroleerd voordat ze hun puppy kochten.

Labrador puppy op Marktplaats

Vaak wenden mensen zich tot Marktplaats om hun eerste Labrador-puppy te kopen. Ondanks het feit dat Marktplaats een legitieme plek is voor allerlei adverteerders om hun nestjes te laten zien, willen we iedereen waarschuwen die overweegt om een ​​hond via Marktplaats te kopen.

We raden het volgende artikel aan: Een puppy kopen via Marktplaats – lees dit eerst, voor allerlei informatie over hoe je je kunt beschermen tegen oneerlijke verkopers en waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een gezonde en gelukkige Labrador-puppy in huis haalt.

Volwassen Labrador prijs

Volwassen Labradors zonder stamboom, zijn minder vaak te vinden dan puppy´s. Ze zijn echter wel iets makkelijker te vinden op sociale media of marktplaatsen dan volwassen Labradors met stamboom.

Als je een volwassen Labrador zonder stamboom weet te vinden, moet je verwachten dat de prijs ergens tussen de € 250 en € 450 ligt, afhankelijk van de leeftijd van de hond. Er zijn echter ook genoeg mensen die de hond bijna gratis weggeven aan de juiste persoon.

Een andere optie is natuurlijk om de website ´ik zoek baas´ van de dierenbescherming in de gaten te houden. Ook hiervoor is wat geduld nodig, maar af en toe zullen er Labradors langs komen. Wees er snel bij, want Labradors die zich netjes gedragen vinden heel snel een nieuw baasje.

Een oudere hond uit het asiel kost meestal rond de 100 euro.

In de meeste gevallen worden volwassen Labradors verkocht vanwege onvoorziene omstandigheden van hun eigenaren. Als je besluit er een te kopen, moet je de vorige eigenaar alles vragen wat je moet weten over de hond.

Probeer alles te leren over de gedragshistorie, dieetvoorkeuren en gezondheidsstatus van de hond. Het zal je helpen om de hond zo weinig mogelijk stress en ongemak te bezorgen tijdens de overgangsperiode en in de toekomst.

Lees Meer: Waar kun je een Labrador adopteren en wat moet je weten?

Conclusie

Het kopen van een Labrador puppy moet een bewuste en goed doordachte beslissing zijn en geen spontane actie. Als je eenmaal een hond hebt gekocht, blijft deze jaren bij je, waarin hij veel aandacht en zorg nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

Voordat je contact opneemt met een fokker, moet je je volledig bewust zijn van de verantwoordelijkheid die hoort bij het bezitten van een hond.

De kosten van een Labrador houden natuurlijk niet op bij de aankoopprijs.


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

De beste manieren om Labrador haren te verwijderen

Zijn Labradors hypoallergene honden?

Wat te doen als je Labrador alles kapot kauwt


Kijk hier bijvoorbeeld hoeveel hondenbelasting je moet betalen in jouw woonplaats.

Daarnaast kan een Labrador uiteraard ook ziek worden, en medische kosten kunnen hoog oplopen.

Lees hier meer over een hondenverzekering voor je Labrador.